Hukuk Kitapları

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti PDF indir

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti PDF indir, e-kitap sitemizde 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Yeliz Neslihan Akın tarafından kaleme alınan 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti kitabı 636 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti kitabını 9786057820587 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti kitap özeti, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti pdf oku, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti yandex, Yeliz Neslihan Akın e-kitap pdf, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti PDF Drive, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti PDF Oku

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti Kısa Özet

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu`nda kamu ihale usulünü düzenleyen diğer kanunlarda bulunmayan zorunlu idari denetim mekanizması hükme bağlanmıştır. Bu bağlamda bireylerce idari dava açılmadan önce kural olarak ihaleyi yapan idareye şikayet başvurusu ve uyuşmazlık giderilmediği halde ise ardından kural olarak Kamu İhale Kurumuna itirazen şikayet başvurusu mekanizmasının işletilmesi gerekmektedir. Bu mekanizma, 4734 sayılı Kanun ikaznca yürütülen ihale sürecinde gerçekleşen işlem ve eylemlere özgüdür. 

Bu çalışmada, 4734 sayılı Kanun`da tertip edilen idareye şikayet ve Kamu İhale Kurumuna itirazen şikayet başvurularının hukuki çerçevesi çizilmeye çalışılmış olup bu idari başvuru yollarının hukuki dayanakları, yapılacağı yer, niteliği, ehliyeti, süreleri, şekil kaideleri ve sonuçları ile alınabilecek kararlar ile ilgili ayrıntılı açıklamalar yapılmıştır. Çalışmada bunun bunun yanında, 4734 sayılı Kanun`da tertip edilen idari başvuru ehliyetinin objektif ve sübjektif şartları ve bu ehliyetin nasıl edinilebileceği hususunda yapılan açıklamalar temelinde, idari başvuru ehliyeti yönünden Kamu İhale Kurulu ile idari mahkemelerin kararları içindeki ihtilafın varlığı, nedenleri ve çözümüne odaklanılmıştır.

Bu bağlamda çalışma, 4734 sayılı Kanun kapsamı içinde yürütülen ihalelerde hukuka aykırılığı söylenen işlem ve eylemlere yönelik iddialarda, hak arama özgürlüğünün önündeki önüne geçerin kaldırılması ve her şeyden önce böyle bir durumun farkındalığının görülmektedirılması amacına hizmet etmektedir. Bu amacı gerçekleştirebilmek için çalışmada, 4734 sayılı Kanun`a tabi bir ihalenin hukuki çerçevesi ortaya konulmaya çalışılarak adı geçen Kanun`da bulunan ihale usulleri ve ihale ilkeleri ile ilgili bilgiler verildikten sonra, yine 4734 sayılı Kanun ikaznca yürütülen bir ihale sürecinde gerçekleşen işlem ve eylemlerin hukuki rejimi, özellikleri ve türleri belirlenmiştir.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda İdari Başvuru Yolları ve Başvuru Ehliyeti PdF indirmek için Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu