Çağımızın Nevrotik Kişiliği PDF indir
Çağımızın Nevrotik Kişiliği PDF indir, e-kitap sitemizde Çağımızın Nevrotik Kişiliği kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Karen Horney tarafından kaleme alınan Çağımızın Nevrotik Kişiliği kitabı 200 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Çağımızın Nevrotik Kişiliği kitabını 9789755706405 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Çağımızın Nevrotik Kişiliği kitap özeti, Çağımızın Nevrotik Kişiliği pdf oku, Çağımızın Nevrotik Kişiliği yandex, Karen Horney e-kitap pdf, Çağımızın Nevrotik Kişiliği PDF Drive, Çağımızın Nevrotik Kişiliği Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.
Çağımızın Nevrotik Kişiliği PDF Oku
Çağımızın Nevrotik Kişiliği Kısa Özet
Psikolojik hastalıklar bizi ebedi bir mahkumiyete mi sürükler? Nevrotik bireyin, rahatsızlığının farkına varması ve iyileşmeye yönelik adımlar atması imkansız mıdır? Psikanaliz, nevrozlara genelde bireyi özgür iradeden, eyleme yetisinden ve gelecek hayallerinden mahrum bırakan ve köklerini yalnızca geçmişte arayan bir anlayışla yaklaşır. Karen Horney ise arzuları hem kamçılayan hem de tatmin etme olanaklarını sınırlayan nevrotik topluma odaklanarak bunlara neden olan ve besleyen etkenlerin çoğu zaman kültürel olduğunu ve üstesinden çevresel etkenlere yapılan müdahalelerle gelinebileceğini savunuyor.
Nevrotik bireyi modern kültürün *üvey evladı* olarak tanımlayan Horney, nevrozların temelinde yatan endişenın, toplumsal ilişkilere ve her insanın iç dünyasına egemen olan çatışmalardan ortaya çıktığını ortaya koyuyor.
Freud ve sonraki kuşak psikanalistlerinin büyük bir çoğunluğu tarafından nevrozlara mahkum edilen birey, insani özgürleşmeye odaklanan Karen Horney tarafından hayata döndürülüyor.
Yazıldığı tarihten bu yana kendi çelişkileri ve açmazlarıyla yüzleşmek isteyen birden fazla insan tarafından alakayla okunan ve tartışılan Çağımızın Nevrotik Kişiliği, toplumsal nevroz ve endişeların büyüdüğü bugün, her zamankinden daha güncel.
Karen Horney, 1885`te Almanya`da dünyaya geldi. Tıp diplomasını 1913`te Berlin Üniversitesi`nde aldıktan sonra, 1914-18 senelerı içinde Berlin-Lankwitz`de psikiyatri okudu; 1932`ye kadar Berlin Psikanaliz Enstitüsü`nde görev yaptı, ders verdi. Bu zamanda birden fazla ülkeler arası psikanaliz konferansına katıldı.
Nazizmin yükselişiyle birlikte, 1932`de ABD`ye taşındı, iki yıl Chicago Psikanaliz Enstitüsü`nde görev yaptıktan sonra 1934`ten 1941`e kadar New York Psikanaliz Enstitüsü`nde çalıştı. Amerikan Psikanaliz Enstitüsü`nün de kurucuları içindedır. 1952`de ölene kadar ders vermeye, teori oluşturmaya, analiz yapmaya ve kitap yazmaya devam etmiştir.
Çağımızın Nevrotik Kişiliği’nin bunun yanında mühim çalışmalarından Nevrozlar ve İnsan Gelişimi: Kendini Gerçekleştirme Mücadelesi (Türkçesi: Emre Erbatur, 2011) ve İçsel Çatışmalarımız (Türkçesi: Zeynep Koçak, 2012) da yayınevimiz tarafından yeni çevirileriyle yayımlanmıştır.
Çağımızın Nevrotik Kişiliği PdF indirmek için Tıklayın