Bilgisayar Kitapları

Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı PDF indir

Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı PDF indir, e-kitap sitemizde Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Murat Yılmaz tarafından kaleme alınan Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı kitabı 394 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı kitabını 9786055910778 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı kitap özeti, Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı pdf oku, Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı yandex, Murat Yılmaz e-kitap pdf, Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı PDF Drive, Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.

Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı PDF Oku

Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Kısa Özet

Bilgi kullanıcıları ve bilgi profesyonelleri, bu kitap ile MediaWiki isimli açık kaynak kodlu ve ücretsiz program aracılığıyla Wikipedia gibi bir Wiki oluşturmayı sıra sıra öğrenebilirler. Bilhassa bilgi kullanıcıları Wikiden başka WordPress isimli ücretsiz program ile blog hazırlamayı ve RSS’den nasıl yararlanacaklarını örnek uygulamalar aracılığıyla keşfedebilirler.
Bilgi profesyonelleri çalıştıkları kütüphane ve arşiv kurumlarında bilgiyi yönetmek için gerekli olan açık kaynak kodlu ve MARC uyumlu ücretsiz programlardan halk kütüphanelerinin tercih ettiği Koha’yı, akademik kütüphanelerin kullanabildiği NewGenLib isimli kütüphane programını ve genelde ufak dermelere sahip bilgi merkezlerinin kullanabileceği OpenBiblio, PhpMyLibrary ve PhpMyBibli isimli programları nasıl kurup kullanabileceklerini sıra sıra öğrenebilirler.
Bilgi profesyonellerinin kütüphane ve arşiv kurumlarında yararlanabilecekleri kütüphane programlarından başka bibliyografya hazırlamak için gerekli olan RefBase isimli program ile kavramsal dizin oluşturmak için yararlanılacak ücretsiz bir program olan TemaTres’i sıra sıra kurup kullanabilirler.
Dijital arşiv veya elektronik bir kütüphane kurmak isteyen bilgi kullanıcıları ile bilgi profesyonelleri, DSpace yahut Greenstone isimli ücretsiz ve açık kaynak kodlu profesyonel programları sıra sıra kurmayı ve çalıştırmayı, örnek uygulama aracılığıyla, bu kitapta öğrenebilirler. Ayrıca bilgi kullanıcıları ile bilgi profesyonelleri, sırf resim arşivi kurmak istiyorlarsa ücretsiz program olan Archon’ı; yalnızca açık dergi sistemi (veya elektronik dergi makalelerinden bir araya gelen bir arşiv) oluşturmak istiyorlarsa OJS’yi sıra sıra kurup kullanabilirler.
Bilgi kullanıcıları ile bilgi profesyonelleri bu kitap ile Drupal, Geeklog, Xoops, SPIP gibi web içerik yönetim sistemlerini sıra sıra kurup kullanabilir; mobil web siteleri oluşturabilir ve Meebome ile Libstat gibi programlar aracılığıyla elektronik danışma hizmetlerini sunabilirler.

Kütüphanelerde ve Arşiv Kurumlarında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı PdF indirmek için Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu