Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi PDF indir
Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi PDF indir, e-kitap sitemizde Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Emile Durkheim tarafından kaleme alınan Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi kitabı 80 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi kitabını 9786059460729 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi kitap özeti, Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi pdf oku, Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi yandex, Emile Durkheim e-kitap pdf, Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi PDF Drive, Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.
Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi PDF Oku
Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi Kısa Özet
*Ünlü kuvvetler ayrılığı kuramının Montesquieu’nün düşünüşünde oynadığı rolü artık anlama noktasındayız. Bu yalnızca çeşitli kamu işlevlerinin değişik bireyler tarafından yerine getirilmesi ilkesinin belirli bir şeklidir. Montesquieu’nün yetki dağılımına bu kadar önem yüklemesinin sebebi çeşitli güçler içindeki anlaşmazlığı ortadan kaldırmak değil, daha ziyade aralarında hiçbirinin diğerinin önüne geçemeyeceği bir rekabet ortamı geliştirmek ve onları önemsizleştirmektir*.
*Montesquieu, kesin bir ilke belirlemese de sezgisel olarak, sağlıklı ve bunun yanı sıra akla uygun olmadığı sürece bir şeyin bazı zamanlarda evrensel olabileceğini kabul eder… Sosyal türleri tarihi bakımdan tanımlayıp açıklamaya çalışmasının sebebi budur. Bir şeyin, gerçekliği gözlemleyerek kavradığı şekli gibi, özüyle içinde tutarsızlık olduğunu keşfetmeden onları düzeltmeye kalkışmaz. Montesquieu’nün doğa kanunları anlayışı tüm sosyal varoluşa uzanmasa da büyük bir kısmına uygulanabilir. Eseri sanatla bilim içindeki, muğlaklık ve belirsizliğin yol açtığu eski karmaşayı sürdürüyorsa da bu kusur, yalnızca farklı zamanlarda göze çarpar*.
Sosyolojinin kurucularından Durkheim, siyaset ve hukuk kuramcısı olarak *kuvvetler ayrılığı* ilkesiyle tanıdığımız Montesquieu’yü sosyolojinin habercisi olarak görmektedir. Elinizdeki kitapçık ilk kez 1893’te Latince bir tez olarak hazırlanmış ve yayımlanmıştır. Durkheim, Montesquieu’nün sosyal olgular ile diğer bilimlerin incelediği olgular içinde ayrım yaptığını fark etmiştir. Montesquieu bu olgulara etki eden etkenler hususunda çok fazla yanılgıya düşmüş olsa da halen on sekizinci yüzyılda belki de sezgisel olarak ulaştığı bu sonuç, sosyal bilimler yönünden kuvvetler ayrılığı tezi kadar müstesna kabul edilmelidir.
Montesquieu ve Sosyal Bilimin Gelişimi PdF indirmek için Tıklayın