Yayınlanmış Yazılar -2 PDF indir
Yayınlanmış Yazılar -2 PDF indir, e-kitap sitemizde Yayınlanmış Yazılar -2 kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Munzur Çem tarafından kaleme alınan Yayınlanmış Yazılar -2 kitabı 448 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Yayınlanmış Yazılar -2 kitabını 9786057010322 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Yayınlanmış Yazılar -2 kitap özeti, Yayınlanmış Yazılar -2 pdf oku, Yayınlanmış Yazılar -2 yandex, Munzur Çem e-kitap pdf, Yayınlanmış Yazılar -2 PDF Drive, Yayınlanmış Yazılar -2 Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.
Yayınlanmış Yazılar -2 PDF Oku
Yayınlanmış Yazılar -2 Kısa Özet
Gazeteci-Yazar Munzur Çem, 1945 senesinde Bingöl’ün Kiğı beldesine bağlı Hope köyünün Qurze mezrasında dünyaya gözlerini açtı.
Erzurum’da başladığı Sağlık Koleji eğitimini 1966 senesinde Diyarbekir’de bitirdi. Sonraki senelerda öte yandan sağlık memuru olarak çalışırken, öte yandan da Özel Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu gece bölümüne sürdü ve 1971’de bu okulu bitirdi. 1975’te Sayıştay Denetçiliği sınavını kazandı, 1980’e kadar da bu kurumda çalıştı.
1965’lerden bu yana yazma denemelerinde bulunan Çem, 1975 senesinde yayın yaşamına başlayan aylık Özgürlük Yolu dergisi ile 1987’de yine Ankara’da çıkmaya başlayan 15 günlük Kürtçe-Türkçe Roja Welat ve onu izleyen Özgürlük gazetelerinde yazmayı sürdürdü. Yazarın Kürtçe (Kırmancca lehçesiyle) yazma denemeleri de bu senelera rastlıyor.
Çok sayıda yayımlanmış eserleri ve politik makaleleri bunun yanında, 1990’lardan bu yana Kırmancca ve Alevilik konularında yoğunlaşan yazar, Vate Çalışma Grubu içinde yer alıyor.
Munzur Çem, bu yoğun politik ve yazınsal savaşını kendi ifadesiyle şöyle tarif etmektedir: *Yazılarımın bir bölümünü oluşturan bu kitaptaki makaleler, elbet en başta birey olarak benim görüşlerimi ve politik duruşumu yansıtırlar. Bu duruş, yüz yıldan fazladır Kürt halkının ülkesini kasıp kavuran sömürgeci uygulamalara, ırkçı-şoven ideoloji ve politikalara; kısacası, dilleri, inançları, kültürleri ve bir bütün olarak özgürlükleri yok etmeye yönelik asimilasyoncu çabalara karşı bir başkaldırı ve reddetme tutumudur. Dolayısıyla onlar bunun yanı sıra, baskı altında olanların adalet, eşitlik ve özgürlük karşılaşmasında bir damlayı teşkil eder, onların istem ve özlemlerini yansıtırlar.*
Yayınlanmış Yazılar -2 PdF indirmek için Tıklayın