Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım PDF indir
Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım PDF indir, e-kitap sitemizde Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Seçil Günher Arıca tarafından kaleme alınan Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım kitabı 248 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım kitabını 9786257849050 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım kitap özeti, Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım pdf oku, Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım yandex, Seçil Günher Arıca e-kitap pdf, Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım PDF Drive, Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.
Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım PDF Oku
Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım Kısa Özet
Elinizde barındırdığınuz bu kitap, hususunda uzman ve çoğunluğu Aile Hekimliği akademisyenleri tarafından, birinci basamakta kronik yara takip ve nasıl tedavi edileceğinde bulunan tüm sağlık profesyonellerine yönelik yazılmıştır.
Güncel ve ispata dayalı bilgiler ışığında yazılan kitabın, kronik yaralardan korunma ve tedavi uygulamalarında bakım hizmeti veren tüm sağlık çalışanları için başucu kaynak kitabı olması dileğiyle…
Hızla yaşlanan dünyamız ve buna karşılık git gide artan kronik hastalıklar ek tıbbi poblemleri da bununla birlikte getirmektedir. Ölüm nedenleri içinde birinci sırada olan dolaşım bozuklukları, her sene git gide artan diyabet insidansı ve yatağa bağımlılık gibi kronik sorunlar, bu hastalıklara sahip bireylerde akut yahut kronik yaraların oluşmasına da neden olmuştur.
Lakin yaranın tarihine bakarsak, insanlık tarihinin başından beri mühim bir sorun teşkil ettiğini görmekteyiz. İnsanoğlu, hayvan saldırıları, doğa hadiseleri, savaşlar, enfeksiyonlar gibi nedenlerle bir araya gelen yaralara her zaman çare bulmaya çaba sarf etmiştir. Milattan önceki zamanlarda Çin’de, Mezopotamya’da, yaraların debride edildiği yahut dağlandığına dair yazıt yahut resimler mevcuttur. Hipokrat’ın ve Galen’in eserlerinde cerrahi tekniklere dair bilgiler mevcuttur. Daha sonra gerek İbn-i Sina’nın gerek ez-Zehravî’nin eserlerinde eski cerrahi tekniklerle birlikte yeni cerrahi cihazların de olduğu görülmektedir. Osmanlı Dönemi’nde ise iyi bir cerrah olan Şerafeddin Sabuncuoğlu’na ait birden fazla eserde, pansuman teknikleri, dağlamanın çeşitli yaralarda kullanımı vb. yaraya yaklaşım hususunda ilerleme fark edilmektedir.
Birinci Basamakta Yaraya Yaklaşım PdF indirmek için Tıklayın