Psikoloji Kitapları

Zamanın Coğrafyası PDF indir

Zamanın Coğrafyası PDF indir, e-kitap sitemizde Zamanın Coğrafyası kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Robert Levine tarafından kaleme alınan Zamanın Coğrafyası kitabı 288 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Zamanın Coğrafyası kitabını 9786055675783 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Zamanın Coğrafyası kitap özeti, Zamanın Coğrafyası pdf oku, Zamanın Coğrafyası yandex, Robert Levine e-kitap pdf, Zamanın Coğrafyası PDF Drive, Zamanın Coğrafyası Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.

Zamanın Coğrafyası PDF Oku

Zamanın Coğrafyası Kısa Özet

Zamanın Coğrafyası’nda ünlü sosyal psikolog Robert Levine, gündelik eylemlerimizin sorgulamadan kabul ettiğimiz bir boyutu olan zaman algımızı keşfetmemizi istiyor. Kariyerini zaman ve yaşam hızı çalışmalarına adayan Levine, bizi dünyanın etrafında çağlar boyu süren büyüleyici bir zaman turuna çıkarıyor. Yazarla birlikte, üç saatlik gecikmelerin normal sayıldığı Brezilya’yı ve Batı’da hiçbir biçimde bilinmeyen bir uzun vade algısının olduğu Japonya’yı geziyoruz. Amerika’da farklı toplulukları ziyaret ederek nüfus ne kadar büyük olduğunun yaşam hızını ve hatta yürüme hızını nasıl etkilediğini göze çarpıyor. Antik Yunan’a giderek ilkel saatleri ve güneş saatlerini inceleyip buradan da Sanayi Devrimi’nde yaşanan *saat zamanı*nın başlangıcına gidiyoruz. Levine soruyor: Zamanımızı nasıl kullanıyoruz? Saatlerimiz tarafından mı yönetiliyoruz? Bu durumun şehirlerimize etkisi nedir? Peki ya bedenlerimize? Yazar, insan kurgusu olan zamanın, kültürleri tanımlamaya ve sınırlandırmaya başladığına inanıyor. Böylelikle her birimizin kendi zamanımızın coğrafyasının haritasını çıkararak, *çoklu-zamansallığa* sahip bir toplum olarak yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini savunuyor.

*Özenle işlenmiş bir cevher. . . Levine, insan icatlarının en büyüklerinden birisi olan zamanın psikolojisinin farkına varmamız için hassas bir gözlemcinin objektifinden bakmamızı sağlıyor. Öznel zaman algısının ve insan yaşamının nasıl bağdaştığını yahut ters düştüğünü özgün bir bakış açısıyla ortaya koymak için dâhiyane gözlemlerini, orijinal alan deneylerini ve bunun bunun yanında derin akademik bilgisini bir araya getiriyor. Zamanın Coğrafyası çok kıymetli bir farklı yol sunuyor: bu yolu seçin ve öğütlerine kulak verin.*
Dr. Philip Zimbardo, Stanford Üniversitesi

Zamanın Coğrafyası PdF indirmek için Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu