Albert Einstein – Dünyamıza Bakış PDF Oku indir
Albert Einstein – Dünyamıza Bakış PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Albert Einstein – Dünyamıza Bakış kitabını araştırdık. Ayrıca Albert Einstein tarafından kaleme alınan Albert Einstein – Dünyamıza Bakış kitap özetinin yanı sıra, Albert Einstein – Dünyamıza Bakış pdf oku, Albert Einstein – Dünyamıza Bakış yandex, Albert Einstein – Dünyamıza Bakış e-kitap pdf, Albert Einstein – Dünyamıza Bakış PDF Drive, Albert Einstein – Dünyamıza Bakış Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.
Albert Einstein – Dünyamıza Bakış PDF indir Oku
İnsan kendi yaşamında en manalı olan şeyi pek farketmez, buna da pek şaşmamak. Balık bütün yaşamınca içinde yaşadığı suyu bilir mi? Acı tatlı şeyler dıştan, zorluksa içten, kendi çabalarımızdan gelir. Ben çoğu zaman tabiatım beni neye zorlamışsa onu yapmışımdır. Bundan ötürü bu kadar sevgi ve saygı görmek mahcup ediyor insanı. Bana kin okları atanlar da oldu ama, bu oklar dokunmadı bana. Çünkü, biç ilişkim olmayan bir başka dünya çapından geliyordu bunlar. Genç yaşta insana acı gelen ama olgun çağda tadına doyum olmaz bir yalnızlık içinde yaşıyorum. Biz dünyalıların ne garip bir durumu var! Burada kısa bir süre için yer alıyoruz. Niçin geldiğimizi bilmiyoruz, sezer gibi oluyoruz farklı zamanlarda. Ama, çok derinlere gitmeden, günlük yaşam yönünden başkaları için var olduğumuzu bilinmekte; önce, bütün mutluluğumuzu gülümsemelerine ve rahatlarına bağladığımız kimseler için, sonra da, yakında zamandan tanımadığımız ama kaderlerine sevgiyle bağlı olduğumuz bütün insanlar için. İç Ve dış yaşamımın, ölü ve diri bütün bireylerin emeğine bağlı olduğunu, aldığım ve hâlâ almakta olduğum şeyleri aynı ölçüde var gücümle vermeye çalışmam gerektiğini her gün durmadan düşünüyorum. Azla yetinmek gereğini duyuyorum ve çok kez bir başkasına gereğinden fazla iş yüklediğimi düşünüp üzülüyorum. Bana öyle geliyor ki, toplumun sınıfları içindeki ayrılıklar haksız ve yersizdir; bu ayrılıklar, aslında, zorbalığa dayanmaktadır. Ayrıca şuna da inanıyorum ki, sade ve kendi halinde bir yaşayış, beden ve kafa yönünden herkes için daha iyidir. insanın filozofik anlamdaki özgürlüğüne hiç de inanmıyorum.
Her birimizin davranışları, yalnız dış baskıların değil, içten gelen bir takım zorunlukların da etkisindedir. Schopenhauer in «Bir insan istediğini yapar ama, istediğini isteyemez» sözü tâ gençliğimde içime işlemiş ve gerek kendi yaşamımdaki gerek başkalarının yaşamındaki sıkıntılar karşısında sürekli olarak bir avunma, tükenmez bir sabır ve hoşgörü kaynağı olmuştur. Bu düşünce, insanın basit bir şekilde elini kolunu bağlayan sorumluluk duygusunu yumuşatır, gerek kendimizi gerek başkalarını gereğinden fazla ciddiye almamızı önler; humor’a (gülen düşünceye) bulunduran bir hayat görüşüne götürür bizi.