Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım PDF indir
Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım PDF indir, e-kitap sitemizde Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Lev Nikolayeviç Tolstoy tarafından kaleme alınan Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım kitabının çevirmenliğini Dokuz Yayınları yapmıştır. Yayıncılığını Dokuz Yayınları yaptığı Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım kitap özeti, Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım pdf oku, Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım yandex, Lev Nikolayeviç Tolstoy e-kitap pdf, Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım PDF Drive, Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.
Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım PDF Oku
Nikolay Gogol Seti – 3 Kitap Takım Kitap Açıklaması
SET İÇERİSİNDEKİLER
• BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ
• PALTO
• NEVA BULVARI
BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ
Küçük adamlar büyük makam ve rütbe tutkusunun bedelini, ruh sağlığını yitirerek ödemektedir.
Nikolay Vasilyeviç Gogol Rusya’nın çürümüş bürokrasisini, gerçekçi kalemiyle ufak adamlar üzerinden ifade etmektedir. Bir Delinin Hatıra Defteri’nde orta hâlli bir memurun âşık olduğu kadın tarafından fark edilmeyi arzularken gün geçtikçe delirip kendini İspanya Kralı ilan etmesine kadar süreci anlatırken Portre’de ise yoksulluk içinde yaşayan kabiliyetli ressam Chartkov’un bir dükkândan satın aldığı gizemli portreden sonra önüne sunulan iki yoldan birini seçerken yaşadığı tereddütü ifade etmektedir.
Gogol ile birlikte Rus edebiyatı, Batı etkisinden kurtulmuş, kendi kimliğini kazanmaya başlamıştır. Gerçekçi fakat bir o kadar da fantastik karakterler dönemin Rusya’sının ta kendisidir.
Hikâyelerinde günlük yaşamı ve bayağı kişilikleri, farklı zamanlarda mizahî farklı zamanlarda öfkeye varan bir biçimde yeren Gogol’ün kahramanları “Bir Delinin Hatıra Defteri”nden fırlamış gibidir, anlatıcılar tüm hayret edici “Portre”leriyle okura özenli çeviri ve edisyonu ile takdim edilmiştir.
PALTO
Gogol’ün gözlem ve ince ironi kabiliyetini had safhada öne çıkaran Palto isimli eseri yaşamında işinden başka hiçbir uğraşı olmadan yaşayan sıradan bir memur olan Akaki Akakiyeviç’in savaşını konu edinir.
Rusya’nın çetin kış günlerinde eskimiş paltosu ne “ufak adam”ı soğuktan koruyabiliyordur ne de Akaki’nin yeni bir palto alacak gücü mevcuttur. Canhıraş bir uğraşla parayı denkleştirdiğinde ise kendisi ve paltosunun başına geleceklerden habersizdir.
Yoksulluk ve makama bağlılık, Akaki Akakiyeviç titizliğiyle birleşince zorlu doğa koşulları gibi soğuk olan uzaklık ve içe dönük sorgularla teslim alıyor herkesi.
Dostoyevski’nin “Hepimiz Gogol’ün Palto’sundan çıktık!” dediği, Nikolay Vasilyeviç Gogol’ün hiciv dolu yaklaşımıyla kaleme aldığı bu uzun öykü, yalnızca Rus edebiyatının değil dünya edebiyatının da öncülerindendir. Palto ve Roma’yı özenli edisyon ve çevirisi ile siz okurlarımıza paylaşmak istedik.
NEVA BULVARI
Görünen tüm güzelliklerin, bizi içine çeken hayal ötesi yanı mevcuttur her zaman. Aşk, tutku ve sıradanlık, rütbe-makam tanımadan çıkıverir karşımıza ve bizi alır götürür. Tıpkı ölüme sürüklenen genç Piskarev gibi. Neva Bulvarı, Petersburg’un her cenahı kendinden menkul, eşsiz karmaşasıdır. Tüm sefalet ve ihtişam oradan geçip gider, hayata karışır. Genç subay ve ressam dostların aşkları üzerinden Çarlık Rusyası’nın sosyal çatışmalarını okura gösteren, yaşatan Gogol, Nabokov’un dile getirdiği enteresanlıkla dehasını gözler öne seriyor.
Nikolay Vasilyeviç Gogol’ün hafızalarda en fazla yer etmiş, hicivli kurgusu olan Burun, dokuzuncu dereceden memur Kovalyev, burnu yüzünü terk edip kendi yaşamını yaşamaya başladığında artık saygınlığı olmayan, sade bir memur olduğunu düşünmüştür. Çünkü burnu Petersburg sokaklarında saygın bir memur kisvesinde çoktan gezinmektedir.
Bize ait olan bizimdir. Bizim olmayan zaten çekip gidecektir. Binbaşı Kovalyev, kaybettiği onurunu ve toplumsal yer edinim savaşını aslında hırsıyla kaybettiğinin farkında değildir.
Askerî birliklerin kasabaya gelmesiyle her yer şenlenmiştir. Rusya burjuvazisi akşam yemeklerinden ve eğlencelerden çıkmamaktadır. Bu yemeklerden birinin en gözde konusu arabalar ve pek tabii faytonlardır. Sosyal sınıflar içindeki derin uçurumu tüm çıplaklığı ve ironikliğiyle mühim bir figür üzerinden anlatır Gogol; dile dolanmış bir Fayton.