PDF İndir

Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri PDF indir

Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri PDF indir, e-kitap sitemizde Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Edwin Kirk tarafından kaleme alınan Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri kitabının çevirmenliğini Metis Yayıncılık yapmıştır. Yayıncılığını Metis Yayıncılık yaptığı Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri kitap özeti, Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri pdf oku, Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri yandex, Edwin Kirk e-kitap pdf, Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri PDF Drive, Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.

Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri PDF Oku

Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri Kitap Açıklaması

Kalıtımın temel birimi olan genler hepimizin yaşamında mühim bir rol oynar; dış görünüşümüzden belli hastalıklara yatkın olup olmamamıza ve hatta mizacımıza kadar birden fazla özelliğimizde hatırı sayılır bir etkileri mevcuttur.

Teknolojinin sunduğu imkânlar aracılığıyla, son senelerda genetik alanında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Anne karnında yapılan taramalar bir çok genetik bozukluğun tespit edilmesini sağlıyor ve ebeveynlere seçenekler sunuyor. Araştırmacılar kanserin ve çeşitli hastalıkların genetik altyapılarını temel alan tedaviler üzerinde çalışıyor. Hastalık genlerinin kesilip atılmasını veya düzenlenmesini içeren yeni yöntemler –her ne kadar şu an emekleme zamanında ve biraz tartışmalı olsa da– daha sağlıklı bir insanlığa giden bir yol vadediyor.

Tıpta böyle bir devrim yaşanırken, genetiğin temel kavram ve mekanizmalarını anlamak giderek daha fazla önem kazanıyor. Gen, genom, kromozom ve DNA nedir? Genetik bozukluk ve hastalıklar nasıl aktarılır? Bunları ve başka hastalıkları “gen nasıl tedavi edileceği” aracılığıyla iyileştirmek olabilecek mü? Genlerine müdahale edilerek “tasarım bebekler” üretilebilir mi? Bu müdahalelerin ahlaki içerimleri nelerdir?

Hem tıbbi genetikçi hem de genetik patolog olan Edwin Kirk, bu kitapta öte yandan genlerin incelikli işleyişini açıklarken, öte yandan da genetik bozukluk ve hastalıklardan etkilenen bireylerin bir hayli etkili hikâyelerini aktarıyor. “İnsan genetiğinin hikâyesi bireylerin hikâyesidir,” diyen Kirk, bize genetiğin soyut bir araştırma alanı olmanın ötesinde, etten kemikten bireylerin kaderleri yönünden belirleyici olabilen son derece insani bir alan olduğunu gösteriyor.

YAZAR HAKKINDA: 1967 senesinde Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde doğan Edwin Kirk, on bir yaşındayken ailesiyle birlikte Avustralya’ya göç etti. Batı Avustralya Üniversitesi’nde tıp eğitimini bitirdiktan sonra bir süre Avustralya ve İngiltere’de pratisyen hekim olarak çalıştı. Adelaide Kadın ve Çocuk Hastanesi’nde ve Westmead Çocuk Hastanesi’nde tıbbi genetik alanında uzmanlık eğitimi almasının ardından Sidney Çocuk Hastanesi’ne geçti. Yeni Güney Galler Üniversitesi’nde doğuştan gelen kalp hastalıklarının genetik nedenleri üzerine çalışarak 2008 senesinde doktorasını bitirdi. Daha sonra genetik patoloji alanında da uzmanlık eğitimi alan Kirk, şu anda hem tıbbi genetik uzmanı (Sidney Çocuk Hastanesi’nde) hem de genetik patolog olarak çalışmanın bunun yanında, Yeni Güney Galler Üniversitesi Kadın ve Çocuk Sağlığı Bölümü’nde incelemelerinı sürdürüyor.

 

 

Bizi Biz Yapan Genler – Bir Tıp Devriminden İnsan Hikayeleri PdF indir Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu