PDF

Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme PDF Oku indir

Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme kitabını araştırdık. Ayrıca Çetin Baytekin tarafından kaleme alınan Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme kitap özetinin yanı sıra, Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme pdf oku, Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme yandex, Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme e-kitap pdf, Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme PDF Drive, Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.

Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme PDF indir Oku

Öğrenme, öğretme ile ilgili o kadar güzel sözler söylenmiş ki, hepsini okuyup, yazmaya belki de bir ömür yetmez. Elimizin altında olan sözlerden birkaçını sizlerle paylaşmak istedim. “Her öğrencinin bir fert olduğunu ve kendine özgü bir tarifeye göre seyahat ettiğini bilinmekte.” (Arnold Gesell) “Her sanatkâr evvela amatördür.” (Emerson) “Sanatsız kalan milletin hayat damarlarından biri kopmuştur.” (M. K. Atatürk) Öğretmenlik bir sanattır. Sanatçı olan öğretmen; çamuru işleyip, ona şekil veren çinici ustasından daha hassas çalışmak durumundadır. Çünkü öğretmen, insan hamuru ile oynamaktadır. İnsana şekil vermektedir. Dolayısıyla ürettiği ürünü sergileyince herkesin hayranlık duymasını ister. Öğrenme, öğretme işi ve işlevleri hangi basamakta olursa olsun ayrı bir özen ister. Öğretmenin ruhu amatördür. Ne kadar profesyonel olursa olsun, o amatör kalır.

Yetiştirdikleri ile övünür. Onun tek kazancı ülke kalkınmasına yetiştirdiği öğrencileridir. Öğrencileri, etkili, verimli ve üretici yapabilmek için öğretmenliğin püf noktası: Öğretim yöntem, teknik ve stratejileri; bireylere uygun, güncel gelişimi dikkate alan bir biçimde hazırlayıp sunabilmedir. Sunumda ders teknolojilerinden yararlanır; araç, gereç ve materyal geliştirir, bin sözle anlatılacak olanı, bir defada yapılmak istenen davranışı tek çizgi yahut hareketle göstererek verir. Bir resim, bir çizgi ve bir işaret binlerce sözcüktür. Bu notlar; “Ne, Niçin, Neden Öğreniyoruz ve Öğretiyoruz?” kitabının yeniden yapılaşması, güncellenmesi, düzeltilmesi ve geliştirme sürecinde yeniden ele alındı. Kitaptaki konular haftalık dilimler halinde işlenecek biçimde düzenlendi. Öğrencilerin geniş dünya görüşlerine, yenisini katmak için notlardaki eksik ve fazla bilgiler, onların görüşleri ışığında düzeltildi. Çalıştığım Üniversitelerdeki Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin görüşleri alındı. Eser okuyucuları; ana, baba, yönetici, öğretmen, hizmet öncesi ve hizmet içi kursta görev alanlar ve eğitim fakültesi öğrencileridir. Bu hedef kitle eserde şunları bulabilirler: I.Bölümde: Öğrenme ve öğretimde kullanılan kavram ve terimleri, II. Bölümde: Eğitim teknolojilerinin gelişimi, III. Bölümde: Öğrenme ve öğretmede psikolojik öğrenme kuramları, süreçleri ile öğrenme-öğretme ortamında iletişimi, IV. Bölümde: Eğitim teknolojilerinin öğrenme ve öğretim sürecindeki yeri ve kullanımı, V.

Bölümde: Öğretim teknolojileri yolu ile öğretim materyallerinin geliştirilmesi, VI. Bölümde: Çeşitli özellikteki ders materyallerinin öğrenme öğretme, yönünden değerlendirilmesi, VII. Bölümde: Öğretim ve öğrenme yöntem, teknik stratejilerini ve ufak emsallari, VIII. Mikro öğretim konularını ve alakalı çalışmaları bulunmaktadır. Konular etkin öğretimin temel ve kilometre taşlarıdır.

Çetin Baytekin – Öğrenme Öğretme Teknikleri ve Materyal Geliştirme PDF indir Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu