PDF

Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) PDF Oku indir

Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) kitabını araştırdık. Ayrıca Demir Küçükaydın tarafından kaleme alınan Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) kitap özetinin yanı sıra, Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) pdf oku, Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) yandex, Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) e-kitap pdf, Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) PDF Drive, Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.

Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) PDF indir Oku

Seçimlere ilişkin Marksist görüşleri Lenin’den yapacağımız bir kaç alıntı ile görelim. “Seçimlerde, gerçekten geniş ve en geniş kitlelerin çıkarlarım yüceltmek isteyen birinin en başta gelen görevi, KİTLELERİN POLİTİK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEKTİR. ” (Lenin, “Bir Kere Daha Particilik ve Ademi Particilik Üzerine”, Biz majiskülledik) “(. ) Sosyal-Demokratlar için seçimler, özel bir siyasal işlem değildir, bin bir türlü vaatte bulunarak sandalye kazanmaya çalışmak değildir, ama sınıf bilinci olan proletaryanın SİYASAL DÜNYA GÖRÜŞÜNÜN İLKELERİNİ VE TEMEL İSTEKLERİNİ SAVUNMAK İÇİN ÖZEL BİR FIRSATTIR. ” (Lenin, “Reformcuların ve Devrimci Sosyal-Demokratların Seçim Bildirgeleri”, Biz Maj. ) “Kitlelerin politik bilincini geliştirmek”;”proletaryanın siyasal dünya görüşünün ilkelerini ve temel isteklerinisavunmak” yalnızca seçimlere has görevler değildir; bunlar bir proletarya partisinin her zaman yapması gereken görevlerdir. Demek ki, seçimler görevlerin niteliğinde bir değişme yaratmamaktadır… Bu durumda seçimlere, bu herzamanki görevlerin yapılmasında yararlanılacak bir olanak, bir “fırsat” olmanın ötesinde fazla bir anlam yüklememek gerekir. Onun için Lenin, yukarıdaki alıntıda “özel bir fırsat”tır diyor. Ama bu “olanak” veya “fırsat” ve ilh. olmayı da fazla abartmamak gerekir. Bu olanak çoğu kez, son derece ufak ve kibar birşeydir. Ama kitleleri eğitmek için, varını yoğunu ortaya koyan bir proletarya partisi yönünden hiç bir olanak, ne kadar ufak ve önemsiz olursa olsun üzerinden atlanamaz. Onun için Lenin’in partisi, en anti-demokratik usullere göre yapılan Duma seçimlerinden yararlanmayı ihmal etmemiştir.

“Hepimiz şunu gayet iyi bilinmekte ki, 1912 seçimleri(1911 ve 1908’de olduğu gibi, koşullar durumu radikal olarak değiştirmedikçe) ne bir “geniş” ne de bir “açık” “kitle “kitle seferberliği” getirmeyecektir ve getiremez. Verebileceğinin tümü eylem için pek de geniş ve açık olmayan MÜTEVAZI BİR OLANAKTIR ve BU OLANAK KULLANILMALIDIR.” (Lenin, “Seçim Kampanyasının Temel Sorunları”, Biz Majiskülledik)

Demir Küçükaydın – Seçimlerde Sosyalist Politika (Seçim Dönemleri Yazıları – 1979 – 2015) PDF indir Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu