PDF

Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor PDF Oku indir

Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor kitabını araştırdık. Ayrıca Albert ChampdorSelim Yeniçeri tarafından kaleme alınan Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor kitap özetinin yanı sıra, Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor pdf oku, Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor yandex, Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor e-kitap pdf, Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor PDF Drive, Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.

Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor PDF indir Oku

Ölümsüz Mısır! Bilinen en eski uygarlıklardan biridir. Geçmişteki büyük uygarlıkların büyük bir kısmı bize teknik sanatları ile ilgili çok az belge bırakmışken, arkeologlar Mezopotamya ve Orta Amerika’daki kumların, çürümüş bitki ve sarmaşıkların altında saklanmış eski şehir kalıntılarını araştırıp birkaç iz bulmaya uğraşırken, Mısır’da eşi görülmemiş bir uygarlığın varlığını tanımak, ölülerin bir armağansi gibi onu almak çok daha kolay ve gizemlidir. Bu, 6000 yıl yaşamış bir Mısır’dır ve sizi hemen kabul eder, kendine hayran bırakır. Ona temas edince, Göksel Nil nehri gibi başı ve sonu olmayan, ebediyetin ümitsiz, mumyanın dokunulmaz oluşundan zevk alanların adsız yaşamını paylaşırsınız. Veri elde etmek için gerçek tapınakların sütunlarına elleriniz değmeden, Douat’ın sırlarının, Gece’nin 12 Kapısının, ölü ruhlarını yemek için araştıran timsah ağızlı Büyük Yiyicinin, Vadi Engereğinin, tanrıların saraylarında serseri gezegenler içinde kaynaşan canavarların derin sırlarına ermeden, Ölümsüz Mısır’ın yaşam ve sıcaklığından bir şeyler ruhunuza sokuluverir. Çünkü ölümsüz Mısır, özellikle de Nil boyunca sıralanmış dağlardaki dağınık mezarlardadır. Tapmaklar gizli kitaplardır ve büyük kapıların gerisinde, tavanlarını sütunların tuttuğu dev salonların gölgesinde, eşsiz bir gökyüzünün saflığı ve parıltısı ile yumuşamış tanrı nehirlerinin okşayışı gibi, geçmiş yüzsenelerın var olma mucizesi heyecan vericidir. Mısır tarihi, dünyanın yaratılışının karışıklıklarına, bunun yanı sıra da ilk firavunlar olan kardeş katili tanrıların azgınlıklarına bağlanır. Nil krallarının hemen hemen M.Ö. 4000 senesinde tahta çıkışı ile, 3500 yıl sonraki, Teb’i yıkan Asurbanipal’in yıllıklarının değindiği, kokuşmuş Sait soyu içindeki Eski Mısır tarihi, bütün uygarlıkların, içinde kültür yönünden olduğu kadar maddi açıdan da en enteresan “başarı” olarak görünür ve bu evren, zamanın belleğinde ve uzayın soğukluğunda bir anı olarak kalmadıkça böyle sürüp gidecektir. Biliyoruz ki ilk başlarda, yalnız inisiyelerin bildiği yaşamı koruyan nefese, üreme gücüne ve korkunç büyüsel güçlere elde ederek, Memphis Döneminin merasim metinlerinde tanımlanan kabile toteminin (ka) koruyuculuğuyla, klan mutlu bir biçimde gelişmektedir. Bu totem sonraları Nom’un (Eski Mısırda idari kesim) tanrısı ve öteki tanrılar içinde en ustası, ulusal tanrı olacaktır. Abydos un Kral Tabletleri, Tinit soyunun, merkez olarak Abydos yakınındaki Thinis yerleşim yerini seçtiklerini kaydetmektedir. Eski Mısır Uygarlığının ilk beşiği orası oldu.

M.Ö. hemen hemen 3315’te “Kuzey ve Güney Mısır topraklarını dengelemek için” firavun Menes “Krallık Şehri’ni kurdu ve bu başkenti “Mennefer Memphis” diye adlandırdı. Kendinden sonra gelecekler, bundan sonra tanrısal babalarının elinden çift tacı, kudretlerinin büyüsel sembollerini alacaklar, Ho Ra ve Osiris’le özdeşleşecekler, kıtaların, soylarının yaşamının, bitkilerin öz sahibi olacaklar; tanrıların, Büyük Büyübazlar’ın hizmetkarları, en tartışılmaz despotlar olacaklardı. Böylelikle ankh, onza, senb; yani sağlık ve güç kendileri olacaktı.

Mısır’ın Ölüler Kitabı – Albert Champdor PDF indir Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu