PDF

Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş PDF Oku indir

Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş kitabını araştırdık. Ayrıca Nevzat Tarhan tarafından kaleme alınan Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş kitap özetinin yanı sıra, Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş pdf oku, Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş yandex, Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş e-kitap pdf, Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş PDF Drive, Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.

Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş PDF indir Oku

Bireylerin ve toplumların kavgalarının altında yatan psikolojik boyut hep merak ve ilgi alanımız olmuştur. General Eisenhower, II. Dünya Savaşı’ndan sonra, “Askerî bilimlerde yaşadığımız en büyük değişim, psikolojik savaşın belirli ve tesirli bir silah olarak gelişmesidir” demiştir. Eisenhover savaş öncesi ocak başı sohbetleri düzenleyerek Amerikan toplumunu savaşa zihinsel olarak hazırlamıştı. insan odaklı post-modernizmde barış ve kavganın psikolojisi daha da önem kazandı. insanlık tarihi son 57 yılda en savaşsız dönemini yaşadı. Bunun en büyük nedeni nükleer gücün varlığıdır. Yapılacak büyük bir savaşın tarihin sonu olabileceği korkusu güç odaklarını kansız sonuç almaya mecbur bıraktı. 8 Kasım 1989’da Berlin duvarı neşeyle parça parça söküldü ve anı olarak saklandı. Berlin duvarı, iki sistem içinde psikolojik sınırın somut bir sembolüydü. Kapitalist dünya, psikolojik savaş metotlarıni, soğuk savaş zamanında çok iyi uyguladı. Böylelikle sosyalist halkın; düşünce, inanış ve hayat görüşlerini kendine yakın hale getirdi. Psikolojik savaş ile kan dökmeden tarihin en büyük zaferini basit bir şekilde kazandı. Artık büyük savaş yok. Etkili propaganda metotları ile yürütülen, dizayn edilmiş, planlı bilgi savaşı mevcuttur.

Bu kitapta, klasik psikolojik savaş bilgileri dışında, bilgi savaşı, elektronik savaş, beyin kontrolü, propaganda metotları ve bilgisayar devrimi, internet taarruzu, tarihsel bilgiler, gelişen intihar eğilimleri, baskıcı kültürlerin etkileri, itaat kültüründen demokratik kültüre geçiş, psikolojik savaşta rol alanların ruh durumlarının tahlilleri, insanın ruh durumlarının nasıl etki altına alındığı gibi alt konuları işleyeceğiz. Mümkün olduğu kadar örneklerle bilgileri çarpıcı hale getirmeye çalıştım. Bireysel ve küresel mutluluk için sevgi ve güvenin önemini vurgulamaya önem verdim. Hile ve aldatmaların etkili olabilmesi için, gizli kalması gerekir. Amacımız hile ve aldatma metotlarınin bilinmesini sağlamakla toplumsal ahlâka hizmet etmektir. Psikolojik savaşta yenilen taraf, bilgi gücü zayıf olan taraftır. Doğru bireylerin ayakta kalmak, toplumun geleceğinde söz sahibi olmak gibi bir endişeları varsa bu kitabı okumaları mühimdir. 1991’de çöl fırtınası operasyonu öncesi petrole bulanmış karabatak CNN’de sürekli olarak yayınlandı. Dünya halklarını savaşa inandırdı. Sonradan bunun Fransa’da tanker kazası ile petrole bulanmış karabatak olduğu anlaşıldı. 2002’de Irak operasyonu yapılmak isteniyor fakat yeterli dünya desteği sağlanamıyor. Kara propagandanın açığa çıkmış olması güven kaybı olabilir mi? Hırslı ve doyumsuz insanlar, her şeyi silah haline getirirler. Bilgi çağında yaşıyoruz artık. Bilginin silah olarak doğru kullanılmasına ve güvenlik önlemlerinin geliştirilmesine hizmet etmek için bu bilgileri sistematize ederek siz değerli okurlarımıza takdim etmeyi amaçladım. Post-modernizm, toplumsal barış ve huzur için insan psikolojisini merkez alan politikalar üretilmesini öneriyor.

Fukuyama eserlerinde, ekonomide bunun önemili olduğunu savundu. Güvenlik alanında da toplum mühendisliği, çalışmaları birey odaklı çalışmaları terk etmek zorundadır. Millî Güvenlik politikalarını tespit edenlerin hata yapmamaları, toplumu iyi okumalarına bağlıdır. Böyle bir konuya dikkati çekmek benim için ahlâkî bir görevdi. Bu kitapla görevimi yerine getirmeye çalıştım. Bu kitabın hazırlanmasında desteğini esirgemeyen E. Kurmay Albay Sayın Yüksel Özgür’e, emeği ve gayreti ile büyük katkısı olan Sayın Uğur İlyas Canbolat’a ve Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım. Kitabın son satırları Eylül ayında Malta adasında yazıldı. Malta, Dünya savaşı pazarlıklarının yapıldığı, paylaşımların görüşüldüğü, küresel dönüşümün konuşulduğu ada. Nükleer güç vardı ve savaşlar artık psikolojik metotlarla olmaya başlamalıydı, enteresan bir rastlantı. Bireysel mutluluktan küresel mutluluğa insanları götürmek için ufak bir katkı dileğiyle.

Nevzat Tarhan – Psikolojik Savaş PDF indir Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu