Roman Kitapları

Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur PDF indir

Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur PDF indir, e-kitap sitemizde Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Tarık Buğra tarafından kaleme alınan Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur kitabı 280 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur kitabını 9789750525377 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur kitap özeti, Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur pdf oku, Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur yandex, Tarık Buğra e-kitap pdf, Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur PDF Drive, Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.

Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur PDF Oku

Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur Kısa Özet

Tarık Buğra, Kurtuluş Savaşı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sorunsalını konu alan siyasal roman geleneğimizin Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve Kemal Tahir ile birlikte ileri gelen yazarlarından biri olmasının bunun yanında öykücülüğüyle de dikkat çeker. Öykülerinde çoğu zaman *sıradan* insanın başından geçenleri veya geçmesi ihtimal içerisinde olanları kendine özgü bir duyuş ile anlatan Buğra, arada bir bir hastalığın hüznünü, arada bir bir aşkın tutkusunu, arada bir de bir sohbetin neşesini kendimiz yaşıyormuşçasına içimizde hissettirir. Romanlarında olduğu gibi öykülerinde de taşrada olmayı, taşra insanıyla bir arada bulunmayı, sözün özü *taşranın ruhunu* anlatmayı ihmâl etmez.

Tarık Buğra’nın kaleme aldığı öykülerin ilk kısmını bir araya getiren bu kitap, önceden Buğra’yı yalnızca romanlarından bilen okurları *öykü de yazmış bir romancı* ile değil, her cümlesiyle tek başına bir öykücüyle bir araya getirirken, bunun yanı sıra Buğra’nın metinleriyle ilk kez karşılaşacak okurların Tarık Buğra edebiyatının büyük *giriş kapısını* aralamalarına bir imkân sağlıyor.

*Buğra’nın, hikâyeciliğini belirgin iki çizgi üzerinde geliştirerek dönemin edebi tartışmalarına teoriyle değil, pratikle yanıt verdiğini düşünebiliriz. Buğra öykücülüğünün bir çizgisi Proust ve Tanpınar’la buluştuğu ‘zaman’ çizgisidir. Bu tabi ki Bergson sonrası modernist yazının da çizgisidir.

(…) Buğra öykücülüğünün başta sözünü ettiğim ikinci çizgisi hümanizmdir. Zamana ilişkin öykülerinde nasıl Tanpınar’la aynı yerdeyse, insancıl ve insancı öykülerinde de Sait Faik çizgisindedir.* Jale Parla’nın Önsöz’ünden…

Oğlumuz – Yarın Diye Bir Şey Yoktur PdF indirmek için Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu