Müzik Kitapları

Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 PDF indir

Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 PDF indir, e-kitap sitemizde Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Soner Algı tarafından kaleme alınan Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 kitabı 0 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 kitabını 9786254431128 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 kitap özeti, Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 pdf oku, Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 yandex, Soner Algı e-kitap pdf, Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 PDF Drive, Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.

Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 PDF Oku

Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 Kısa Özet

Bu kitap, Türk halk müziği eserlerimizde sıklıkla karşımıza çıkan 4 farklı makam dizisinde hazırlanmış solfej çalışmaları ve örnek eserler içeren 4 bölümden buluşmaktedir. 1. bölüm hüseyni/uşşak makam dizisi, 2. bölüm karcığar makam dizisi, 3 bölüm kürdi makam dizisi ve 4. bölüm hicaz makam dizisinde hazırlanmış solfej çalışmaları ve örnek eserler içermektedir. Her bölümde özgün hazırlanmış 30 solfej çalışması ve alakalı makam dizisine misal olarak 10 esere yer verilmiştir.

Solfej çalışmaları, yine Türk halk müziği eserlerimizde sıklıkla karşımıza çıkan 2/4, 4/4, 5/8, 6/8, 7/8, 7/16, 9/8 ve 9/16 ölçü yapılarında hazırlanmıştır. Türk halk müziği eğitiminde dinlenilen bir ezginin ölçü yapısını ve kurulumunu tespit edememe sorunu çok fazla karşımıza çıkmaktadır.

Dolayısıyla 5, 7 ve 9 zamanlı ölçü yapılarındaki solfej çalışmaları ve eserlerde hız/tempo süresi ile birlikte ölçü yapısı kurulum bilgilerine de yer verilmiştir. Hazırlanmış olan solfej çalışmalarında her bir ölçü yapısı kendi içinde kolaydan zora doğru sıralanmıştır. Her bir solfej çalışmasında ses sahası bilgisi verilmesiyle referans alınacak karar sesi tercihi öğreticiye/öğrenciye bırakılmıştır. Solfej çalışmalarında farklı tartım kalıpları, sekileme, aralık atlama ve farklı yörelere özgü ezgi yapıları gibi halk müziğimizin kişiliğistiklerine fazlaca yer verilmiştir.

Türk halk müziği eğitiminde dinlenilen bir ezginin makam dizisini tespit edememe, yine çok fazla karşılaşılan sorunlardandır. Makam dizisi tespitinin ilk aşamasında hafızada olan bir ezginin makamıyla benzeştirme yöntemi en sık başvurulan ve fayda sağlayan bir metottur. Dolayısıyla öğretimde bilinenden bilinmeyene ilkesinden yola çıkılarak, her bölümde bilinen/hafızada olabilecek eserlere yer verilmiştir.

Türk Halk Müziği Solfej Eğitimi 1 PdF indirmek için Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu