VATANDAŞLIK HUKUKU PDF indir
VATANDAŞLIK HUKUKU PDF indir, e-kitap sitemizde VATANDAŞLIK HUKUKU kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Rona Aybay tarafından kaleme alınan VATANDAŞLIK HUKUKU kitabı 406 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. VATANDAŞLIK HUKUKU kitabını 9786057877307 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. VATANDAŞLIK HUKUKU kitap özeti, VATANDAŞLIK HUKUKU pdf oku, VATANDAŞLIK HUKUKU yandex, Rona Aybay e-kitap pdf, VATANDAŞLIK HUKUKU PDF Drive, VATANDAŞLIK HUKUKU Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.
VATANDAŞLIK HUKUKU PDF Oku
VATANDAŞLIK HUKUKU Kısa Özet
Rona Aybay
1935`te İstanbulda dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1959`da bitirdikten sonra aynı fakültede doktora yapan Aybay, 1964`te Columbia Üniversitesi`nde Karşılaştırmalı Hukuk alanında Yüksek Lisans derecesi aldı. 1973`te doçent, 1980`de profesör oldu. ODTÜ`de Kamu Yönetimi bölümü başkanlığı, ODTÜ idari ilimler Fakültesi Dekanlığı ve A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) dekan yardımcılığında da bulunan Rona Aybay, 12 Eylül`den sonra YÖK`ün 1402 sayılı yasaveyayandırdığı bir kararıyla üniversiteden uzaklaştırıldı; 7 yıl sonra Danıştay kararıyla üniversiteye döndü. Avrupa Konseyi Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Savaşım Komisyonu ile BosnaHersek`teki insan hakları ihlüllerini incelemekle görevli AGİT Komisyonu üyeliklerinde bulunan Aybay, BosnaHersek İnsan Hakları Mahkemesinde, kurulduğu 1996 senesinden, kapandığı 2003 yılına kadar Avrupa Konseyi tarafından seçilmiş ülkeler arası yargıç olarak görev yapmıştır. Aybay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin etkenliğini arttırmak üzere, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi`nce oluşturulan 11 üyeli “Akil Kişiler Grubu”na üye seçilmiştir. 2006.2011 yıllannda Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Başkanı olan Prof. Dr. Rona Aybay`ın Faşizm (Murat Sarıca ile birlikte, 1962), Karşılaştırmalı 1961 Anayasası (1963), Robert Owen (1970, 2005 ve 2012) ve Yurttaşlık (Vatandaşlık) Hukuku (1982, son basım 2008), Esra Dardağan ile birlikte Yasaların Uluslararası Düzeyde Çatışması (Kanunlar İhtilafı) (2005) ve Yabancılar Hukuku (2005, yeni basım 2007), Uluslararası Yargı (2013), An lntroduction to Law (2019), Tarih ve Hukuk Açısından Konsolosluk (2019), İnsan Hakları Hukuku (son basım 2019), Elif Oral ile birlikte Kamusal Uluslararası Hukuk (son basım 2016), Aydın Aybay / Ali Pehlivan ile birlikte Hukuka Giriş (son basım 2019) gibi kitapları mevcuttur. Yazar, İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nde öğretim üyesidir.
Nimet Özbek
1971`de Ceyhan`da dünyaya geldi. 1989 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`ne girerek 1994`te mezun oldu. Aybay Hukuk Araştırmalan Vakfı tarafından 1990 senesinde tertip edilen “İnsan Hakları Açısından Laiklik” ve 1993 senesinde “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin Türk Hukukundaki Yeri” konulu yarışmada mansiyon ödülü (Teoman Uykur ile birlikte) kazandı. Ankara Barosu`nda avukatlık stajını tamamlayarak avukat oldu. AÜHF Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde “Türkiye`deki Yabancıların Öğrenim ve Öğretim Özgürlüğü” isimli yüksek lisans teziyle (Mülkiyeliler Birliği Vakfı Yayınları, Ankara 2000) yüksek lisans yaptı. London University School of Oriental and African Studiesle (2002) ve Lyon 3 Üniversitesi`nde (2004) araştırma burcu kazandı. 2002`de AÜHF Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde “Milletlerarası Özel Hukukta İhtiyati Tedbirler” isimli teziyle “hukuk doktoru” ünvanını aldı. Brüksel (I) Tüzüğü Işığında AB Hukukunda Geçici ve Koruyucu Tedbir Kararları, (Ankara 2009), Milletlerarası Usul Hukukunda Geçici Hukuki Koruma, (Ankara 2013) ve —7 yazarlı— Yaşayan Lozan, (Ed. Çağrı Erhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, Ankara 2003), kitapları ile çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Birçok ülkeler arası kongrede tebliğ sunan yazar, halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde yardımcı doçent olarak çalışmaya sürdürmektedir.
Gizem Ersen Perçin 1982`de Istanbul`da dünyaya geldi. 2005 senesinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun oldu. Aynı üniversitede Prof. Dr. Rona Aybay danışmanlığında yazdığı “Yabancıların Evlenme Hakkı” isimli tezi ile yüksek lisansını bitirdi. Iki yıl avukat olarak çalıştıktan sonra, Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilimdalı`nda beş yıl süre ile araştırma görevlisi olarak çalıştı. Doktora derecesini ise, İstanbul Üniversitesi`nde Prof. Dr. Günseli Öztekin Gelgel danışmanlığında yazdığı “Milletlerarası Özel Hukuk Bakımından Mal Rejimleri” isimli teziyle 2014 senesinde aldı. Doktora tez çalışmalarının bir kısmını Londra Üniversitesi İleri Hukuk Araştırmaları Enstitüsü`nde gerçekleştirdi. 2014-2017 senelerı içinde Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Milletlerarası Özel Hukuk Anabilimdalı yardımcı doçenti olarak çalıştı. “Kuzey Kıbrıs ve Türk Vatandaşlık Hukuklarına ilişkin Bir Karşılaştırmalı Hukuk Çalışması”,”Gerekçesiz Yabancı Mahkeme Kararlarının Tanınması ve Tenfızinde Kamu Düzeni Engeli”, “Konsolosluk Evlenmeleri”, “Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemlerinden Arabuluculuğun Hukuksal Düzenlemelerdeki Yeri”, gibi çeşitli akademik çalışmaları bulunan Perçin, halen İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesinde çalışmalarına sürdürmektedir.
VATANDAŞLIK HUKUKU PdF indirmek için Tıklayın