Hukuk Kitapları

5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu PDF indir

5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu PDF indir, e-kitap sitemizde 5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Sadık Özkan tarafından kaleme alınan 5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu kitabı 309 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. 5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu kitabını 9786050662009 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. 5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu kitap özeti, 5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu pdf oku, 5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu yandex, Sadık Özkan e-kitap pdf, 5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu PDF Drive, 5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.

5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu PDF Oku

5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu Kısa Özet

Çekin karşılığının bulunmaması durumunda bir yaptırım uygulanıp uygulanmaması ve yaptırım uygulanacak ise nasıl bir yaptırım uygulanacağı sorunu uzun süredir hukukçuları meşgul eden güncel tartışma konularından biri olma özelliğini taşır. Bu tartışmalar çerçevesinde ülkemizde 1985 senesinden bu güne kadar çok sayıda farklı düzenleme yapılmıştır.

Çalışmamızın birinci bölümünde, 5941 sayılı Yasa ile çekin karşılıksız bırakılması suçuna getirilen müeyyidenin Anayasa’nın 38’inci maddesine aykırılığı sorunu ile çekin hukuki mahiyeti, bu hususta Anayasa Mahkemesi`nin alakalı kararı incelenmiştir.

İkinci bölümdeyse çekle alakalı karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet verme suçunun unsurları, suçun özel görünüş şekilleri, faili, şikayet konusu ve şekli, yargılama usulü, suçun yaptırımı üzerinde durularak, uygulamada karşılaşılan sorunlar, Yargıtay ve Bölge Adliye Mahkemeleri’nin vermiş oldukları kararlar ortaya konularak işlenmiştir.

Nihayet konu ile alakalı mevzuat üçüncü bölüme ve Anayasa Mahkemesi’nin kararları kitabın son bölümüne eklenerek, bu hususta uygulamanın içinde bulunan meslektaşlarımız ile sair alakalılere katkı sunmaya çalışılmıştır.

5941 Sayılı Yasada Düzenlenen Çekin Karşılıksız Kalmasına Sebebiyet Verme Suçu PdF indirmek için Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu