Bataklık Çiçeği PDF indir
Bataklık Çiçeği PDF indir, e-kitap sitemizde Bataklık Çiçeği kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Selahattin Enis tarafından kaleme alınan Bataklık Çiçeği kitabı 120 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Bataklık Çiçeği kitabını 9786254059285 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Bataklık Çiçeği kitap özeti, Bataklık Çiçeği pdf oku, Bataklık Çiçeği yandex, Selahattin Enis e-kitap pdf, Bataklık Çiçeği PDF Drive, Bataklık Çiçeği Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.
Bataklık Çiçeği PDF Oku
Bataklık Çiçeği Kısa Özet
Edebiyatçı dostu Şahabettin Süleyman’a göre Selahattin Enis, yeni neslin en gözlemci ve çözümleyici hikâye yazarıdır. O, yaşamın çirkin fakat gerçek sahnelerini, insanlığın yaşadığı acıların ve gülünç hallerin dikkat çeken noktalarını büyük bir yetkinlikle sayfalara aktarır. İyi gözlem yapar, inceler, düşünür, hisseder ve sonra da derin, içten ve olabildiği kadar tarafsız anlatır. Ona arada bir dilencilerin teneke kaplı evleri önünde, tıp fakültesinin ceset kokan koridorlarında; arada bir de cami kapılarında, alt sınıfların yaşadığı mahallelerde rast gelirsiniz…
On üç hikâyenin olduğu Bataklık Çiçeği’nde Selahattin Enis, kötülüğün kaynağı olarak gördüğü topluma ayna tutarak, dışlanmış ve ezilmişlerin öfke ve isyanlarını çağının sınırlarını zorlayan bir cesaret ve üslupla işler.
Selahattin Enis (Atabeyoğlu) (1892-1942) Matbuat emekçisi, eleştirmen, hikâye ve roman yazarı Selahattin Enis, Antalya’da dünyaya geldi. Jandarma albayı olan babası Ahmet Enis Bey’in görevi gereği çocukluk senelerı Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde geçti. Rüştiye ve idadi eğitimini İstanbul’da bitirdi. İlk yazıları 1909 senesinde Haftalık Resimli İstanbul dergisinde yayımlandı. 1911’de Tanin’le matbuat âlemine girdi. Rübab dergisinin yazar kadrosunda bulunan yer alarak edebiyatçılar ve edebiyat çevreleriyle tanıştı.
Tıbbiye’yi bırakarak Darülfünun’da hukuk eğitimi almaya başladı, fakat I. Dünya Savaşı’nın başlamasıyla ihtiyat zabiti olarak askere alındığından eğitimini tamamlayamadı. Savaştan sonra Ekim 1919’da Kaplan dergisini çıkarmaya başladı. Dergi ikinci sayısında yoğun sansüre uğrayınca kapattı. Şebab mecmuası ve Payitaht gazetesinde çalıştı, ardından İkdam gazetesine geçti. Memur olarak Seyr-i Sefain İdaresi’nde, geceleri de İkdam’da çalışmaya sürdü. Ömrünün gündüzlerini memuriyette, gecelerini ise gazete ve dergi bürolarında ve matbaalarda geçiren Selahattin Enis, bu yoğun çalışma temposuna rağmen ardında yüzü aşkın hikâye ve yazıyla, Neriman, Zaniyeler, Sara, Orta Malı, Cehennem Yolcuları, Ayarı Bozuklar, Endam Aynası, Mahalle adında sekiz roman bıraktı. Yazarın seçme eserlerine Türk Edebiyatı Klasikleri Dizimizde yer vermeyi sürdüreceğiz.
*Bataklık Çiçeği *Bir Kadının Son Mektubu *İmam’ın Fatma Hanım *Lambo Usta *Çingeneler *İsyan *Bağırsak *Şaheser
*Bütün Bir Hayat *Teşrihhanede *Kurtlar *Avdet *Hufre
Bataklık Çiçeği PdF indirmek için Tıklayın