PDF

Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 PDF Oku indir

Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 kitabını araştırdık. Ayrıca Babil KitaplığıJack London tarafından kaleme alınan Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 kitap özetinin yanı sıra, Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 pdf oku, Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 yandex, Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 e-kitap pdf, Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 PDF Drive, Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.

Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 PDF indir Oku

Bu kitap için yazarın kabiliyetini ve yapıtlarındaki çeşitliliği ispatlayan beş öykü seçtik. Okuyucu, Mapuhi’nin Evi’nin fakat sonlarına doğru gerçek kahramanın kim olduğunu fark eder. Hayatın Kanunu herkes tarafından doğallıkla ve saflıkla kabul gören acımasız bir kaderi ortaya koyar. Yüz Karası işkence tehdidine maruz kalmış bir adamın korkunç bir oyun neticesinde kurtuluşunu anlatır. Midas’ın Müritleri anarşistlerden bir araya gelen bir örgütün acımasız işleyişinin ayrıntı kısmını verir. Gölge ve Parıltı, görünmez olabilme gibi yazın sanatının eski motiflerinden birine yenilik ve zenginlik. kazandırır. Jack London’ın dünyasında birbirine zıt iki öğreti buluşmuş ve kaynaşmıştır: Yaşam müca^^ lesinde en kuvvetli olanın ayakta kalacağını savunan Darwin’in öğretisi ve sonsuz insan sevgisi. Jack London’ın ve bir bakıma onun, çok yönlü çalışmalannı sürdüren ve yücelten Heming-way’in eserleri içinde iki büyük gölge dolaşır: Kipling ve Nietzsche’nin gölgeleri. Lakin bir ayrımı unutmamak gerekir. Kipling savaşı bir zorunluluk olarak görmüş ve hiçbir zaman yenginin şarkısını söylememiştir, o, savaş disiplinini ve yenginin ardından gelen barışı savunmuştur. Versailles Sarayı’nda Alman İmpara-torluğu’nun ilan edilmesine tanık olan Nietzsche bütün imparatorlukların saçmalıktan başka bir şey olmadığını ve Bismark’ın bu saçmalıklar dizisine bir tanesini daha eklediğini yazar. Edilgen adamlar olan Kipling ve Nietzsche kaderin kendilerinden esirgediği eylem ve tehlikeye özlem duymuşlardır. Serüven adamları olan London ve Hemingway ise serüvene daha bir bağlanmışlardır. Bunun yanı sıra, bu bağlılığı şiddete ve hatta zorbalığa tapınmaya kadar götürmüşlerdir.

Zamanında böylesi bir tapınmayla Kipling ve Nietzsche de suçlanmışlardı. Belloc’un yazılı saldırısını ve Bernard Shaw’un “zorbalar için Incil yazmakla” suçlanan Nietzsche’yi savunmak zorunda kaldığını anımsayalım. Her ikisi de London ve Hemingway- şiddete karşı geliştirdikleri aşırı tutkudan pişmanlık duydular. Şöhret, tehlike ve altından bıkan her iki yazarın da intiharı sığınak olarak görmesi rastlantı değildir.

Midas’ın Müritleri – Jack London – Babil Kitaplığı 5 PDF indir Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu