PDF

Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi PDF Oku indir

Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi kitabını araştırdık. Ayrıca Bill Bryson tarafından kaleme alınan Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi kitap özetinin yanı sıra, Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi pdf oku, Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi yandex, Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi e-kitap pdf, Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi PDF Drive, Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.

Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi PDF indir Oku

Güneş Sistemine Hoş Geldiniz Uzayda bizden başka “düşünen” varlıkların olduğu ihtimali de istatistiksel açıdan gayet yüksek. Samanyolu’nda kaç yıldız olduğunu kimse bilmez: Tahminler 100 milyar civarıyla 400 milyar içinde değişir. Üstelik Samanyolu 140 milyar küsur galaksiden yalnızca biridir ki bu galaksilerden pek çoğu bizimkinden büyüktür. … Ama en ılımlı girdilerle dahi her zaman, sırf Samanyolu’ndaki ileri uygarlık sayısı bile milyonları bulur. Ne yazık ki, uzay muazzam büyüklükte olduğundan, bu uygarlıklardan herhangi ikisi içindeki mesafenin en az iki yüz ışık yılı olduğu sanılmakta: İlk duyuşta algıladığımızdan çok daha büyük bir mesafedir bu. Demek oluyor ki, bu varlıklar bizim burada olduğumuzu biliyor olsalar ve farzı mahal bizi teleskoplarıyla görebilseler dahi, Yerküre’den iki yüz yıl önce ayrılmış olan ışığı seyretmekteler. Yani sizi ve beni görmüyorlar. Dolayısıyla, gerçekte yalnız değilsek bile, pratikte yalnızız. Rahip Evans’ın Evreni Kutup yıldızı, geçtiğimiz Ocak ayında veya 1854’te veya on dördüncü yüz yılın erken dönemlerinden bu yana herhangi bir tarihte sönmüş olabilir, ama ölüm haberi bize halen ulaşmamıştır. Kesin olarak söyleyebileceğimiz tek şey, 680 yıl önce bugün hala yanmakta olduğudur. Rahip Evans’ın teleskopuyla bulduğu şeyler… Bunun nasıl bir zafer olduğunu anlamak için, standart bir yemek masasının siyah masa örtüsüyle kaplandığını ve masanın ortasına bir avuç tuz atıldığını farz edin. Saçılan tuz taneleri bir galaksi olarak düşünülebilir. Şimdi de bunun gibi bin beş yüz masa daha olduğunu varsayın: sözgelimi bir Wal-Mart otoparkını dolduracak veya tek sıra halinde dizildiği zaman 3,2 kilometre uzunluğunda bir hat oluşturacak kadar. Her bir masanın üzerinde de rastgele serpiştirilmiş tuz taneleri olsun. Şimdi herhangi bir galaksiye tek bir tuz tanesi daha ilave edip, Robert Evans’ın masalar içinde dolaşmasını bilave edin.

Evans, sonradan eklediğiniz o taneyi bir bakışta tespit edecektir. O tuz tanesi, süpernovadır. Şu anda bildiğimizi düşündüğümüz şey şudur: Yaklaşık 4,6 milyar yıl önce, şimdi olduğumuz yerde, belki 24 milyar kilometre alanınde büyük bir gaz ve toz girdabı birikip, kümelenmeye başladı. Bunların hemen hepsi, yani güneş sisteminin kütlesini yüzde 99,9’u, Güneş’i oluşturmaya koyuldu. Geriye kalan ve başıboş yüzen maddeler içinden iki mikroskobik zerre, elektrostatik güçler tarafından birleştirilecek yakınlıkta yüzmekteydi. Gezegenimize gebe kalınan an, işte buydu. Oluşumu daha yeni başlayan Güneş sisteminin her yerinde aynı şey olmaktaydı. Çarpışan toz zerreleri giderek büyüyen kütleler oluşturuyordu.

Bill Bryson – Hemen Herşeyin Çok Kısa Tarihi PDF indir Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu