PDF İndir

Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler PDF indir

Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler PDF indir, e-kitap sitemizde Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Christine M. Philliou tarafından kaleme alınan Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler kitabının çevirmenliğini Renan Akman yapmıştır. Yayıncılığını İş Bankası Kültür Yayınları yaptığı Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler kitap özeti, Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler pdf oku, Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler yandex, Christine M. Philliou e-kitap pdf, Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler PDF Drive, Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.

Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler PDF Oku

Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler Kitap Açıklaması

Osmanlı İmparatorluğu’nda 19. yüzyıla girilirken siyasette resmi kurumları ve din ayrımlarını aşan projeler oluşturmak için aile ve himaye ilişkilerini kullanan bireysel aktörlerin mühim bir ağırlığı vardı. Bu “uzun yüzyıl”ın ilk otuz senesinde imparatorluğu sarsan ihtilaller sürecinde –1821’de başlayan ve 1832’de bağımsızlıkla sonuçlanan Yunan isyanı; 1826’da yeniçeriliğin kaldırılması ve bu ortamda Mısır’da Mehmed Ali Paşa’nın oldukça önemli tehdit oluşturacak biçimde yükselişi– resmi iktidar aygıtının dışında kalsalar da söz edilen ilişkileri tercih ederek Osmanlı “yönetişim” sistemi içinde yer almış bu aktörler de mühim roller oynadılar.

İsyanlar patlak verince, merkezi devlet suçlu olarak algıladıklarını ve ortaklarını cezalandırma politikasını benimsedi. Bunu yapınca, Fenerlilerin ve yeniçerilerin içinde yer aldıkları birden fazla siyaset alanında bir güç boşluğu yaşandı. Osmanlı devletinin restorasyonu fakat 1830’larda, yeni bir yönetişim düzenlemesiyle sağlanabildi. Bu yeni düzenlemede Büyük Güçler’in ağırlığı giderek daha çok hissedilirken, içeride de diplomasinin askeri güç karşısındaki önemi en azından Tanzimat döneminin sonuna kadar sürekli olarak arttı. Babıâli de, devletteki merkezileşme çerçevesinde kendi kordiplomatiğini yeniden yapılandırıncaya kadar, Fenerlilerden yararlanmayı sürdürdü.

Christine M. Philliou, Fenerli elitin mühim bir üyesinin, Stefanos Vogoridis’in (1780-1859) mesleki kariyerinin farklı aşamaları üzerinden bu kritik döneme ışık tutarken, bir “Fenerli” biyografisini Osmanlı İmparatorluğu’nun bu belirleyici değişim sürecinin anlatısına, Bir İmparatorluk Biyografisi ’ne dönüştürüyor

 

 

Bir İmparatorluk Biyografisi – İhtilaller Çağında Osmanlı Yönetimi ve Fenerliler PdF indir Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu