Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) PDF Oku indir
Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) kitabını araştırdık. Ayrıca Daniel Goleman tarafından kaleme alınan Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) kitap özetinin yanı sıra, Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) pdf oku, Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) yandex, Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) e-kitap pdf, Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) PDF Drive, Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.
Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) PDF indir Oku
Daniel Goleman, otuz dilde beş milyondan fazla satışa ulaşan Duygusal Zekâ ile İşbaşında Duygusal Zekâ’nın yazarı ve Yeni Liderler’in eşyazarıdır. Doktorasını Harvard’da yapmış ve on iki yıl boyunca New York Times’da beyin ve davranış bilimleri hususunda haberler yazmıştır. Gazetecilik çalışmaları bundan dolayı Amerikan Psikoloji Derneği’nin Ömür Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülen Goleman, Amerikan Bilimsel İlerleme Derneği’nin bir üyesidir. Ayrıca merkezi Rutgers Üniversitesi Uygulamalı ve Profesyonel Psikoloji Yüksek Okulu’nda bulunan Örgütlerde Duygusal Zekâ Araştırmaları Konsorsiyumu’nun eşbaşkanı, Yale Üniversitesi Çocuk Araştırmaları Merkezi’ndeki Akademik, Sosyal ve Duygusal Öğrenim İçin İşbirliği girişiminin de kurucularındandır. İkinci Irak işgalinin ilk günlerinde, bir grup Amerikalı asker kasabanın baş imamıyla temas kurmak üzere yerel bir camiye doğru yola koyuldu. Amaçları, yardım malzemesinin sevkiyatı için ondan destek istemekti. Ne var ki, askerlerin dini önderlerini tutuklamak veya camiyi yıkmak için geldiğinden korkan bir kalabalıkla karşı karşıya geldilar. Ellerini sallayarak bağıran yüzlerce dindar Müslüman, askerlerin etrafını sarıp tepeden tırnağa silahlı birliğin üzerine yürüdü. Birlik komutanı yarbay Christopher Hughes, hızla düşündü. Bir megafon alıp, askerlerine “diz çök!” diye bağırdı. Ardından tüfeklerini yere doğrultmalarını emretti. Sonraki emri şu oldu: “Gülümse!” Bunun üzerine, kalabalığın tavrı değişiverdi. Birkaç kişi hâlâ bağırıyor, ama çoğu artık askerler gibi gülümsüyordu. Hughes birliğine gülümsemelerini bozmadan yavaşça geri çekilmelerini emrederken, birkaçı dostça askerlerin sırtını sıvazladı1. 1 Camideki askerlerle alakalı haber, 4 Nisan 2003’te National Public Radio’nun All Things Considered adlı programında yayınlanmıştır.
Bu kıvrak zekâlı manevra, baş döndürücü bir hızla yapılan bir dizi sosyal hesaplamanın sonucuydu. Hughes, topluluktaki düşmanca hislerin derecesini okumak ve onları neyin yatıştıracağını sezmek zorundaydı. Adamlarının disiplinine ve kendisine duydukları güvene dayanmaktan başka çaresi yoktu. Dil ve kültür duvarını delebilecek en doğru tavır üstüne kumar oynamak durumundaydı. Bütün bunlar o anlık kararlara neden olan şeylerdi. İnsanların duygularını okuma becerisiyle birleşen bu sağlam disiplinli etkililik, seçkin polis memurlarının (ve şüphesiz, huzursuz sivillerle yüz yüze kalan subayların da) ayırıcı bir özelliğidir.2 Askeri harekâtın kendisi ile ilgili ne düşünürsek düşünelim, bu olay insan beyninin kaotik, gergin bir karşılaşma sırasında bile sosyal bakımdan ne kadar zekice davranabildiğini vurgulamaktadır.
Daniel Goleman – Sosyal Zeka (İnsan İlişkilerin Yeni Bilimi) PDF indir Tıklayın