PDF

Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni PDF Oku indir

Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni kitabını araştırdık. Ayrıca Doğan Avcıoğlu tarafından kaleme alınan Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni kitap özetinin yanı sıra, Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni pdf oku, Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni yandex, Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni e-kitap pdf, Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni PDF Drive, Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.

Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni PDF indir Oku

Bu kitap, Doğan Avcıoğlu’nun bıraktığı araştırma notlarının, onun ölümünden sonra incelenip düzenlenerek hazırlanmasından oluşmuş bir çalışmadır. Yani, Batıda Latince ismiyle ünlenmiş deyimiyle “postmortem” bir kitaptır. Nasıl hazırlandığını okuyuculara ve ileride bu çalışmadan yahut kaynak çalışmasından yararlanmak isteyebilecek araştırmacılara anlatmak isterim. 4 Kasım 1983’te aramızdan ayrılan Doğan Avcıoğlu’ndan, elyazısıyla yazılmış defterler ve kâğıtlar dolusu notlar kaldı. Benim bu “hazineyi” buluşumun öyküsü enteresantir. Ablam Sevil Yurdakul, bana eski eşi Doğan Avcıoğlu’ndan kalan bir defter göstermiş ve bunun “Türklerin Tarihi” serisiyle alakalı olabileceğini söylemişti. Defteri hızla gözden geçirmiş ve yayımlanmış kitaplarından birinin elyazması olabileceği fikriyle bir kenara bırakmıştım. Ablamı 28 Aralık 2009’da ani bir hastalık neticesinde kaybettik. Sonra ben düşüncelerim ve yazdıklarım sebebiyle Silivri’ye kapatıldım. Çıktıktan sonra kalp cerrahi operasyonu geçirdim. Eve dönünce ilk aradığım şey o defter oldu. Bu, Doğan Avcıoğlu’nun çok okunaksız olan elyazısıyla dolu 182 sayfalık bir “Harita Metot” defteriydi. Yeniden ve dikkatle okuduğumda anladım ki, bunlar “Türklerin Tarihi”ne devam etmek için tutulmuş Osmanlı dönemiyle alakalı notlardı. İtiraf ediyorum; notların okuyucuyla buluşmasının yirmi yıl gecikmesinin sorumluluğu bana aittir. Bu bulguyu ilk kez yayıncım Haluk Hepkon ile paylaştım, “Ağabey, işi gücü bırak lütfen, bunu hazırla!” dedi.

Bunun üzerine derhal defteri deşifre ederek bilgisayara kaydetmeye başladım. Yazı o kadar okunaksızdı ki, defterin fotokopisini çeken kişi “Ağabey bu yazılar nece?” diye sormuştu. Ama bu benim için büyük bir sorun değildi… Doğan Avcıoğlu yazılarını ve kitaplarını daktiloyla değil, elyazısıyla yazardı. Devrim dergisinde yazdıklarını ağabeyi Hamdi Avcıoğlu, Uluç Gürkan, Hasan Cemal ve ben daktilo ederdik. O yüzden elyazmalarını bilgisayara geçirmekte çok zorluk çekmedim.

Doğan Avcıoğlu – Osmanlı’nın Düzeni PDF indir Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu