Sağlık Kitapları

Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması PDF indir

Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması PDF indir, e-kitap sitemizde Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Ayhan Vergili tarafından kaleme alınan Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması kitabı 360 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması kitabını 9786257089197 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması kitap özeti, Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması pdf oku, Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması yandex, Ayhan Vergili e-kitap pdf, Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması PDF Drive, Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.

Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması PDF Oku

Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması Kısa Özet

Osmanlı Devleti’nde 18. yüzyılın ikinci yarısında ilk kez, mühendislik ve askerî alanlarda başlayan yenileşme hareketleri 19. yüzyılda her alanı kapsayarak hızlanmıştır. Modern Tıbbiye’nin Fransızca eğitime başlamasının ardından bir süre sonra Sivil Tıbbiye’nin kurulması ve Türkçe tıp eğitime geçilmesi sosyolojik olarak da mühim neticeler doğurmuştur. Bilhassa, Türkçe tıp eğitimi aracılığıyla Tıbbiye’de okutulan pozitif ve tıp bilimleri bilginin toplumsallaşmasına imkan sağlamıştır. 20. yüzyılın başında modern tıbbın Türkiye’de teorik olarak gelişmesi bu bakımdan mühimdir. Tıbbiye’de yetişen birden fazla hekim Türkiye’de hem tıbbın hem de sosyal ve siyasal düşüncenin gelişmesine önayak olmuşlardır.

Öncelikle askeri amaçla başlayan modern tıp eğitimi, 1867’de Sivil Tıbbiye’nin açılmasıyla sağlık hizmetlerinin topluma da sunulması hedeflenmiştir. Bu tarihten bu yana kamu hizmeti olarak sağlık hizmetlerinin kurumsallaşması girişimleri de başlamıştır.

Bu kitap, Türkiye’de modern tıp eğitiminin 19. yüzyılın ilk çeyreğinde teşekkülünden başlayıp, Osmanlı Devleti’nin son 50 yılı ile Cumhuriyet’in ilk 50 yılı esas alınarak, sağlık eğitimi ve hizmetlerinin kurumsallaşmasını sosyolojik bir yaklaşımla değerlendirmeye çalışmaktadır.

Sağlık Sosyolojisinin İlk Kaynakları – Türkiye’de Modern Sağlık Eğitimi ve Hizmetlerinin Kurumsallaşması PdF indirmek için Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu