PDF

Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası PDF Oku indir

Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası kitabını araştırdık. Ayrıca Soner Yalçın tarafından kaleme alınan Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası kitap özetinin yanı sıra, Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası pdf oku, Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası yandex, Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası e-kitap pdf, Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası PDF Drive, Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.

Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası PDF indir Oku

Tarih: 27 Aralık 2012 Silivri Cezaevi’nden çıktım… İki yıl sonra evimde uyandım sabaha. Kütüphaneye girdim. Polisler gün boyu yaptıkları arama sırasında tüm kitapları birbirine karıştırmışlardı. Kütüphane dağınıktı. Düzenlemek zaman alacaktı. İlk gün başladım çalışmaya; ve bu aslında benim için kitaplarıma “merhaba” demekti. Aradan kaç gün geçti bilmiyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile alakalı yazılmış kitapları bir araya getiriyorum. Kitaplar tamamdı; ama bunun yanı sıra bir defter ile bir dosya olacaktı. Aradım… Aradım… Yok. Bulamadım. İyi biliyorum, dosyanın üzerine “Erdoğan’ın Sicili” yazmıştım. Erdoğan ile alakalı topladığım özel bilgileri ileride kitap yapmak için bu dosyaya koyuyordum. Çok özel bilgiler toplamıştım; senelerın emeği vardı. Bulmalıydım.

Aramaya sürdüm; bulacaktım o dosyayı… Kütüphanenin iki katının altını üstüne getirdim. Yok. Evin her yerine baktım. Bulamadım. Dosya ve defter kayıptı… Anladım: O dosyayı ve o defteri evden biri/birileri çalmıştı! Peki… Hırsız kimdi? Önce dedim ki; “Polis olsa gözaltı-tutuklama sürecinde medyaya sızdırır, ‘Başbakan’ı bile fişlemişler’ diye yalan haber yaptırırdı!” Öyle ya… Rahmetli AP’li Bakan Seyfi Öztürk’ün seneler önce Nazlı Ilıcak’ın özel yaşamıyla alakalı dile getirdiği ve benim bir ajandama öylesine yazdığım iki cümlelik not medyaya servis edilmiş ve günlerce yazılıp söylenmişti. Polis bu fırsatı kaçırmazdı! Hayır. “Erdoğan’ın Sicili” medyaya sunulmadı. O halde… Dosyayı ve defteri çalan polis değil miydi? Adi bir hırsızlık vakası mıydı? Bilmiyorum. Bildiğim; evimden 14 Şubat 2011’de polisler tarafından çıkarıldım ve iki yıl evime giremedim. Ev kapalıydı. Hırsız girdiyse niye bir tek o dosyayı ve defteri alsın? Saçma. Peki… Polis almış ve gözaltı sırasında kaybetmiş olabilir mi? Olamaz; çünkü evden alınan her defteri, kitabı, CD ve DVD’yi ben gördüm, üzerine imza attım. Bunun yanı sıra halen çalışmakta olduğum bir ailenin soyağacını bile polis aldı. Çok iyi hatırlıyorum; “Aman dikkat edin, kaybolmasın, çok emek harcadım,” diye uyarıda bulundum. Eminim… Polisler o dosyayı ve o defteri imzalamam için önüme getirmedi.

Nerede “Erdoğan’ın Sicili”? Tahminim var şüphesiz. Çağlayan Adliyesi’nde tahliye edildiğim duruşmada şöyle dedim: “Baksanıza, Başbakan Erdoğan bile kendisinin dinlendiğini, ofislerinde dinleme cihazı böceklerin olduğunu açıkladı. Şimdi sıra bu böceği yerleştiren kötülük merkezini görülmektedirmaya geldi. Buradan açıklıyorum: Biz bu tertipçileri bilinmekte. Yazdık. Ve 2 senedir da bu mahkeme salonunda haykırdık. Bu tertipçiler: Deniz Baykal’a kaset komplosu kuranlardır. Bu tertipçiler: Bir değil, üç değil, beş-yedi değil, 10 MHP’liye kaset komplosu kuranlardır. Bu tertipçilerin kim olduğu bellidir. Komplo kuracağı birinin telefonunu dinleyecek, sıra sıra takip edecek, gizlice evlere girip kamerayı yerleştirecek, fotoğrafları kaydedecek, montaj yapacak, yurtdışından internete sızdıracak ve hiç yakalanmayacak! Böylesine bir tertibi kim yapabilir? Sırtını devlete dayamadan; devletin istihbarat olanaklarına sahip olmadan bu tezgâh kurulabilir mi, yapılabilir mi? Türkiye’nin merakla aradığı asıl derin devlet işte budur. Evet, biz bu tertipçileri bilinmekte; bunları yazdığımız için bize de komplo kurdular; bilgisayarlarımıza virüslü word dosyaları yükleyip bizi hapse attırdılar…” (27 Aralık 2012) Dönelim tekrar “Erdoğan’ın Sicili” dosyasına… Bize komplo kuranlar, bireylerin evlerine sözde “delil” koyanlar, “İleride lazım olur” diye kimi bilgi ve belgeleri de çalmış olamaz mı? Bal gibi olur. Eminim; o dosyayı ve o defteri çalanlar bize komplo kuranlardı. 14 Şubat’ta evime giren tüm polisleri suçlamak doğru değil; içlerinde işini dürüst yapmaya çalışan emekçi polisler mutlaka mevcuttur. Ama… Biliyorum ki… İçlerinden bazıları o dosyayı ve o defteri çaldı. İleride Erdoğan’a karşı kullanmak için alıp götürdü.

Polisler, bana güvenilip özel olarak anlatılan bilgileri, iddiaları telefon-ortam dinlemeleriyle elde edemezlerdi. Belki polis ekibinin içine böyle gizlice görevlendirilmiş bir-iki polis koyuyorlar. Bunlar evlerdeki, işyerlerindeki aramalarda ileride kullanılmak üzere “delil” arıyorlardı. Aklıma böyle bir çok olasılık geliyor. Ne bileyim… Dosyayı ve defteri o gün evimde inceleme olanağı bulamadıkları için dosyanın üzerindeki “Erdoğan’ın Sicili” yazısına bakıp “içinde işimize yarar bilgi mevcuttur” diye mi alıp götürdüler? Öyle ya, onlara göre ben “karanlık bir adamım” ve elimde çok özel bilgiler olabilirdi. Çaldılar. Resmi tutanaklara geçirmediler. Bana imzalatmadıkları için de bir daha görülmektedirmadılar. Sonra kimin çaldığı konusunu bıraktım; yapacak bir şey yoktu; burası Türkiye… Erdoğan’a yönelik 17 Aralık Operasyonu başlayınca, bekledim; “Bakalım bizim dosya ve defterden de bilgiler ortaya serilecek mi” diye! İşte o günlerde… Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman 17 Aralık Operasyonu’yla ortaya serilen Erdoğan-Cemaat kavgasını sorunca şöyle konuştum: “Erdoğan’la alakalı belgeler, dosyalar topluyordum, ileride kitap yapmak için. O polisler aldı onları ve yok ettiler. Yok o dosya! O dosyayla Recep Tayyip Erdoğan’ı fişlediler! Benim elimdeki bu dosyayı kim aldı, yok etti? O dosyayı bir yere koydular, zamanı gelince açacaklar herhalde!” (14 Ocak 2014) Sonra dedim ki, “O dosya ve o defter bana artık geri gelmez. Belki Cemaat/paralel yapı o bilgileri Cumhurbaşkanlığı’na aday olması kesinleşen Erdoğan aleyhinde kullanacak. En kalitelisi çıkmasını hiç bekleme, otur yaz.” Kayıp Sicil/ Erdoğan’ın Çalınan Dosyası kitabı böyle yaşandı… Soner Yalçın Mayıs 2014-İstanbul Bölüm: 1 TEYÜP Rize bölgesi MÖ 4000’lerde Kuban; MÖ 3200’lerde Kolkhide; Pontus Krallığı zamanında Sannika; Roma İmparatorluğu zamanında Pontus Polemoniacus; Bizans İmparatoru I. Justinianos zamanında Rhisios; Osmanlı Devleti ve Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde Lazistan olarak adlandırıldı.

Rize, Yunanca “Rhizios” (pirinç) veya Rumca “Riza” (dağ eteği) sözcüğünden geliyordu. Potamya; Rize’nin Güneysu ilçesinin Osmanlı zamanındaki adıydı. Pilihoz ise Potamya’nın köyü. Yeni adı, Dumankaya. Dumankaya… Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba tarafının köyü. Babası; Ahmet Erdoğan. Dedesi; –nüfus kâğıdında Teyüp– Bakatalı Tayyip. Erdoğanlar “Bakatalı” lakabını kullanıyordu. Dr. Turgut Günay’ın Rize İli Ağızları kitabında, “Bakata” sözcüğü yok. Osmanlı-Türkçe Sözlüğü’nde böyle bir isim-sözcük yok. Âdem Işık’ın Antik Kaynaklarda Karadeniz Bölgesi kitabında “Baktrialılar” var; ama onlar Kuzey Afganistan halkı. İbrahim Tellioğlu’nun Osmanlı Hâkimiyetine Kadar Doğu Karadeniz’de Türkler kitabında da yok. Laz dilinde yok. Hemşince dilinde yok.

Çok sözlüğe baktım, bulamadım. Yazar Muhammet Safi, Rize Tahrir-i Öşür Envanteri isimli eserinde, Başbakan Erdoğan’ın bundan 159 sene öncesine, yani 1850 yılına ait aile kayıtlarını Osmanlı Arşivleri’nde bulduğunu yazdı. Bu kayıtlarda Rize’de 1850’de yaşayan, 1682 ailenin isimleri ve köyleri, ödedikleri vergilerle birlikte yer alıyordu. Pilihoz (Dumankaya) ile hemen yanıbaşındaki Kaluharaf (Kiremitköy) deftere bir arada kaydedilmişler ve ödeyecekleri vergiler, deftere “Karye-i Pilihoz Kaluharaf” başlığı altında işlenmişti. Deftere göre, ailesi geçmişte “Bakatoğlu” lakabını kullanan Başbakan Erdoğan’ın büyük amcası olan ve Rize’nin o senelerda “Pilihoz” adını taşıyan “Dumankaya” köyünde çiftçilik yapan “Bakatoğlu Memiş”, devlete 86 kuruş vergi ödemişti. Defteri yayımlayan Muhammet Safi, Bakatoğlu Memiş’in Başbakan Erdoğan’ın büyük büyük dedesinin kardeşi olduğunu yazdı. Pilihoz Köyü’nde en fazla vergiyi ödeyen ikinci mükellef olduğunu ve Erdoğan’ın büyük büyük dedesinin, yani asıl cetlerinin Osmanlı Arşivleri’nde bulunan 1831 tarihli defterde kayıtlı olduğunu iddia etti; “fakat tasnifler senelerdır tamamlanamadığı için, o dönemin defterleri araştırmacılara kapalı” idi. Muhammet Safi, “Erdoğan’ın asıl cetlerinin” kaydının o defterde olduğunu nereden biliyor acaba? Biraz zorlama var. Çünkü… Dr. Arzu Pehlevan’ın Topkapı Sarayı’nda bulunan Rize tarihinin 1869-71 senelerını kapsayan, 1495 Numaralı Şer’iyye Sicili Defteri (mahkeme kayıtlarında) araştırmasında; “Bakatoğlu” diye bir sülale ismi yok. “Baskaboğlu” diye bir sülale var. Ayrıca, “Bakatoğlu Memiş” yok, “Baskaboğlu Memiş” var! Boşnakoğlu var… Bursalıoğlu var… Bağdatlıoğlu var… Uzun uzun hangi sülale isimlerinin olduğunu yazmayayım. “Bakat-oğlu” yok! Uzatmayayım, yalnızca Erdoğan’ın hemşerilerinin hazırladığı Güneysu Rize kitabında “Bakatoğlu” mahallesi var. Kitabın 351. sayfasında “Köyde yalnız Bakatoğlu mahallesine yol gitmez” diye bir cümle geçiyor.

Bir yerde daha “Bakatalı” adı geçiyor… Tarih: 11 Ağustos 2004 Başbakan Erdoğan Gürcistan gezisinde şöyle dedi: “Ben de Gürcü’yüm, ailemiz Batum’dan Rize’ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir.” Olabilir mi? Güney Osetya’nın başkenti olan Tskhinvali’ye bağlı köylerin içinde Bakata (Bagata) adı var. Yaşasın “Bakatalı”yı bulduk! Bagata; Gürcistan’a bağlı Güney Osetya bölgesinde; Tskhinvali’ye bağlı. Kuzey Kafkasya’ya ilişkili bir ticaret yolu üzerinde bulunan Tskhinvali’de karışık bir nüfus vardı: Yüzde 38.4 Yahudi; yüzde 34.4 Gürcü; yüzde 17.7 Ermeni ve yüzde 8.8 Oset. Bölge, 1801’de Ruslar tarafından işgal edildi; nüfus dağıldı. Bugün şüphesiz bu nüfus yapısı değişiktir; yüzde 67.1 Oset’tir. Gürcü yüzde 25, Ermeni yüzde 1.3, Yahudi yüzde 0.9 ve Ruslar yüzde 3. Yahudiler ve Ermeniler bölgeyi terk etmişti… 1 Başbakan Erdoğan diyor ki: “Babama sordum ‘Biz Laz mıyız, Türk müyüz?’ dedim.

Allah rahmet eylesin, babam (Ahmet Erdoğan) dedi ki: ‘Oğlum ben de dedeme sordum; ‘Dede biz Laz mıyız, Türk müyüz?’ ‘Torinim, dedi, yarın öleceğiz. Öldüğümüz zaman Allah bize bir soru soracak; torunum Rabbin kim? Nebin kim? Dinin ne? Ama kavmin ne diye bir soru sormayacak. Sana sordukları zaman ‘Elhamdülillah Müslüman’ım de, geç.’” İnsanlar hangi inançtan ve etnik kimlikte olursa olsun benim için noksanlık değil, aksine zenginliktir. Düzeysiz, spekülatif yakıştırmalardan hep kaçındım. Kim kendini hangi inanç ve etnik kimlikle tanımlıyorsa, benim için “doğru” odur. Erdoğan “Gürcü’yüz” diyorsa, öyledir. Emine Hanım “Arap’ım” diyorsa doğrudur. Gelelim tekrar Ahmet Erdoğan’ın dile getirdiklerine… Diyor ki, “Oğlum ben de dedeme sordum!” Babasına değil dedesine soruyor. Niye? Çünkü babası Bakatalı Tayyip, Ahmet Erdoğan ufakken kayboldu! Nasıl kaybolduğuna dair iddialar var. Birincisi… Tarih: 8 Mart 1916 Birinci Dünya Savaşı… Ruslar, Rize’yi işgal etti. Yöre halkı evini, bahçesini, hayvanını bırakıp Trabzon’a doğru kaçmaya başladı.

Soner Yalçın – Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası PDF indir Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu