Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya PDF Oku indir
Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya PDF Oku indir, e-kitap sitemizde Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya kitabını araştırdık. Ayrıca Cahit Zarifoğlu tarafından kaleme alınan Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya kitap özetinin yanı sıra, Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya pdf oku, Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya yandex, Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya e-kitap pdf, Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya PDF Drive, Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya Epub gibi indirme linklerini de bulacaksınızdır.
Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya PDF indir Oku
Cahit Zarifoğlu deyince hiç şüphesiz önce şair kimliği ön plana çıkar. Şairliği ve kendisinden sonra gelen kimi şairler üzerindeki etkisi konuşulup yazıldı. Okuyucularının yazma azmini kamçılayan şiirsel anlatımı üzerinde çokça duruldu. Onun aksiyon yanına şairliğinin beslendiği bir damar olarak da bakabiliriz. Hayatının son dokuzon senesinde yaşanan Afganistan’ın işgali, İran İslâm Cumhuriyeti’nin kurulması, Hama’da bir gecede binlerce Müslümanın yok edilmesi, 12 Eylül sonrası Müslümanların içinde olduğu durum, dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanların işler acısı hali onun şair hassaslığının bunlara kayıtsız kalmadığını ve kalamayacağını gösterdi. Bir fert olarak bu olaylara kayıtsız kalmadığı gibi, etrafındaki insanları işin içine çekti ve onları da duygu ve düşüncelerine ortak etti. Zarifoğlu’nun siyaset ve aksiyon yazılarından yaşanan bu kitap, hadiselerin gelişine göre Yeni Devir, Millî Gazete, Mavera başta olmak üzere dönemin gazete ve dergilerinde yayımlanan aktüel ve siyasî yazılarından ibaret metinlerdir. Çoğunu Ahmet Sağlam, Abdurrahman Cem gibi müstear isimlerle yayınlamıştır. Dolayısıyla dil işçiliği yönünden hikâyeleri ve Yaşamak’la kıyaslanmamalıdır. Buradaki günübirlik aktüel ve siyasî yazılar yoğunluklu olarak 1977 ilâ 1984 senelerı içinde kaleme alınmıştır. Ayrıca şairin hayattayken paylaştığı Bir Değirmendir Bu Dünya’daki yazıların bir kısmı da burada bölümlerin konularına göre serpiştirilmiştir. Zarifoğlu’nun bu yazılarında Müslüman hassaslığının şairane ayrıntı kısmına daha bir şahit oluyoruz. İslâm dünyasının her tarafında her gün yaşanan acıları, sızıları yüreğinde hissederek kendi deyişiyle bir ömür boyu “zengin hayâller peşinde” koşmuştur. Çağdaş dünyanın bunalımlarından kaçıp şiire sığınarak kendi iç dünyasının engin iklimlerinde soluklanırken, bunun yanı sıra dış dünyanın dağdağasından da uzakta kal(a)madı. “İte çakala karşı yârin kapısında” durarak boyuna at koşturdu.
Atın yelelerinden yorgunluk terleri döküldüğü bir sırada yarış bitmemişti, fakat ‘zarif tabiatlı şairimizin yarıştaki süresi dolmuştu. Siyaset ve Aksiyon Yazıları, şiirlerinden, anı yazılarından ve hikâyelerinden tanıdığımız Zarifoğlu’nu başka bir açıdan tamamlamaktadır. O herkesin entel takıldığı bir zamanda etrafındaki meraklı insanlara, dostlarına, okuyucularına ilmihal okumayı tavsiye ediyordu. Namazların tadili erkân üzere kılınmasını, gece namazlarına kalkılmasını, hanımlara iyi davranılmasını, çocukları adam yerine koyarak karşımıza almamızı, yollarda zikirle yürümemizi telkin ediyordu. Daha doğrusu Müslüman olarak iç dünyamızı zenginleştirmek, çağa donanımlı bir Müslüman olarak yetişmemiz için elinden geleni yapıyordu. Hem çocuklar için yapıyordu, hem de büyükler için. Bu kitaptaki yazılara, kendi yatağında sessiz, sakin ve içten içe maveraî uğultularla akan bir nehrin farklı zamanlarda coşup kabarması olarak da bakılabilir.
Cahit Zarifoğlu – Bir Değirmendir Bu Dünya PDF indir Tıklayın