Faust PDF indir
Faust PDF indir, e-kitap sitemizde Faust kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Johann Wolfgang von Goethe tarafından kaleme alınan Faust kitabı 136 sayfadan oluşup, Ciltsiz kapak olarak yayınlanmıştır. Faust kitabını 9786057795861 numarası ile kontrolünü yapabilirsiniz. Faust kitap özeti, Faust pdf oku, Faust yandex, Johann Wolfgang von Goethe e-kitap pdf, Faust PDF Drive, Faust Epub ile alakalı indirme linkleri makalemizde.
Faust PDF Oku
Faust Kısa Özet
Faust Kitabını Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?
Faust kitabı, Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) tarafından yazılan şiirsel bir oyun olup dünya klasikleri içinde mühim bir yer tutmuştur. Goethe bu kitabı, on sekiz yaşında başlayıp seksen üç yaşında bitirmiştir. Yazarın kendi yaşamından büyük izler taşıyan roman, manzum biçimde yazılmış bir oyun olmakla birlikte, insanı simgeleyen Faust ile şeytanın savaşı anlatılmaktadır. Faust, yaşamı derinlemesine inceleyen hukuk, felsefe, tıp, ve ilahiyatla ilgilenen bir karakterdir.
Faust kitabının gerekliliği ve önemi, eserde bulunan zengin bir felsefi düşünce birikiminden kaynaklanmaktadır. Bu drama oyunu, birden fazla kez farklı yorumlar ile tekrar incelenmiş olup farklı yorumlarla sahnelenmiştir. Faust kitabı yazarı Johann Wolfgang von Goethe ile ilgili Harold Bloom, “ Goethe gerçekten de Dante’nin başlattığı çağın en son büyük yazarıdır.” der. Ayrıca Heine, “ Herkes kendi Faust’unu yazmak isterdi. “ diyerek eserin önemini bu cümleler ile aktarmıştır.
Faust adlı eser, 1806 senesinde Faust I ve 1832 senesinde Faust II adı ile iki bölüm halinde yayımlanmıştır. Yazar, iç dünyasından ve hayat tecrübelerinden esinlenerek yazdığı eseri manzum bir tiyatro şeklinde yazılsa da farklı dillere roman türünde çevrilmiştir. Ayrıca Faust kitabı 7 kez filme çevirilmiştir.
Faust Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?
Faust kitabının fiyat aralığı 10 TL ve 100 TL içinde değişmektedir. Faust kitabının fiyatını tespit eden etkenler aşağıda listelenmiştir.
- Yayıncının büyüklüğü
- Kitabın amaçlandığı pazar
- Yayın tarihi
- Kitaplarda kullanılacak olan malzemeler
- Yazar, illüstratör yahut yazar-ressamın şöhreti
- Kitabın pazarlanması
- Kitabın sayfa sayısı
Faust Kitabının Yazarı Kimdir?
Faust kitabının yazarı Johann Wolfgang von Goethe’dir. Yetenekleri, uğraş alanları ve bireysel yaşamı yönünden çok yönlü bir kişiliktir. Şair, yazar, devlet adamı ve sanatçıdır. Toplum ve doğa bilimleri üzerine araştırmalarda bulunmuştur. Goethe, edebiyat alanında estetik unsurlarının yanında, edebiyat kuramının gelişimine yaptığı katkıyla ulusalcılık ve evrensel kuramcılar içindedır. İnsanlık tarihi, kültürel gelişime katkı, üretici çalışmaları ile dünya edebiyatına katkı sağlamıştır. Goethe bunun bunun yanında İslam, Doğu ve Türkler ile ilgili araştırmalar yapmıştır. Alman tarihi ile yakında zamandan ilgilenmiştir. “ Atılım ve Coşku” akımının genel eğilimine uyarak yahut bu eğilimi pekiştirmek maksadıyla 16. yüzyıl dönemine yönelmiştir.
Goethe, Frankfurt’ta dünyaya gelmiştir. Babası, Frankfurt şehir meclisinde imparatorluk müşaviri olan hukukçu Johann Caspar Goethe, annesi belediye ve mahkeme reisinin kızı Catherina Elisabeth Textor’dur. Goethe kendi ifadesine göre hayat anlayışını babasından, şen tabiatını ve hayal kurma gücünü annesinden tevarüs etmiştir. ( Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi ) Goethe, babasının kendisini yetiştirmiş bir insan olması sebebiyle edindiği çalışma disiplininin yanında annesinin hayal gücü, duygu unsurları kişiliğinin gelişmesinde katkı sağlamıştır. Yazarın aile ortamında genelde aydın ve modern düşünce geleneği sürmektedir. Böylelikle Goethe, kapsamlı bir eğitim olanağı edinmiş, halen 16 yaşında iken babasının ısrarıyla hukuk öğrenimi görmek için Leipzig’e gitmiştir. Lakin 3 yıl sonra rahatsızlanarak Frankfurt’a geri döndü; 1770’te tekrar tahsilini tamamlamak üzere Strasburg Üniversitesi’ne girdi ve ertesi yıl diplomasıyla birlikte avukatlık yetki belgesini almıştır. Strasburg Üniversitesi’nde eğitim gördüğü sırada Johann Gottfried Herder ile tanışarak yakınlık kurmuştur. Herder, Goethe’ye Kuran-ı Kerim’i okunması gerektiğini, İslam ile ilgili incelemelerinı paylaşmıştır. Goethe ardından, özellikle Ludovico Marraccius’un Arapça’dan Latince’ye yaptığı tercümeden faydalanarak 10 farklı sûreden bir “Kur’an özeti” (Koran Auszüge) kaleme almıştır. Goethe, Leipzig’te eğitim süreci dışında sanat ile ilgilenmiştir. Tiyatro gösterilerini sürekli olarak izleme olanağı edinmiştir. Bu gösteriler ileriki zamanlarda bir edebi klasik eser olarak anılacak ünlü draması Faust’u kaleme almıştır. Bu eserin esin kaynağı ise ilk aşk macerası ile başlamıştır. Bir zanaatkar kızı olan Katchen Schönkopf ile aşk yaşamıştır. Yaşadığı duygusal durumlar, Goethe’nin yazı dilini etkilemiştir. Şiirleri ve yazıları daha coşkulu hale bürünmüştür. 1768 senesinde ağır bir hastalığa yakalanan Goethe, 1770’te Frankfurt’a geri dönmüştür. Annesi ve kız kardeşinin yanında toparlamaya başlarken, şiirlerinin bir araya getirildiği “ Arnette ” adlı ilk şiir kitabını yayımlamıştır.
Goethe, hukuk çalışmalarını azalttığı zamanda, Antik Çağ yazarları ile ilgilenmiş ve bu sırada arkadaşı Kestner’in nişanlısı Charlotte Buff’a aşık olmuştur. Bu durum, iki ay sonra tehlike arz edecek duruma geldiğinde Wetzlar’ı terk etmek zorunda kalmıştır. Yaşadığı ikinci bir aşk vakası sebebiyle Genç Werther’in Acıları adlı romanı yaşadığı tecrübelerin birikimi olarak bir araya gelmiştir.
Faust Kitabının Sayfa Sayısı Kaçtır?
Faust kitabının sayfa sayısı yayınevine, yayınevinin o kitabı sunacağı amaca göre değişmektedir. Faust kitabının sayfa sayısı genelde 250 ve 600 sayfa aralığında değişiklik göstermektedir. Misal verilecek olursa,İthaki Yayınlarından çıkan Faust adlı eserin sayısı 584’tür.
Faust Kitabının Türü Nedir?
Faust kitabı, manzum bir tiyatro türü ile kaleme alınmıştır. Manzum tiyatro, dramatik şiirin tiyatro türü ile birleşiminden doğmuştur. Manzum tiyatronun özellikleri aşağıda listelenmiştir.
- Manzum tiyatro, dramatik şiir olarak da anılmaktadır.
- 19. Yüzyıla kadar tiyatrolar şiir şekili şeklinde yazılmıştır.
- Manzum tiyatrolar, karşılıklı konuşma şeklinde yazılan yazılardır.
- Türk edebiyatında Batılı anlamda manzum tiyatro emsallarini Namık Kemal, Abdülhak Hamit Tarhan, Faruk Nafiz Çamlıbel gibi şair ve yazarlar da bu türde eserler vermiştir.
- Batı edebiyatında Pierre Corneille, Racine ve Shakespeare bu türün mühim temsilcilerindendir.
Faust Kitabının Konusu Nedir?
Faust kitabının genel anlamda konusu, insanı temsil eden Faust ile şeytanın savaşı anlatılmaktadır. Faust, hedefleri olan, yaşamını bilime adayan bir karakterdir. Yaşamının büyük bir çoğunluğunu bilime harcarken bi hayli enteresan bir sonuçla bir bunalıma sürüklenmiştir. Bu arada, bir bilim insanı olarak gerekli araştırma ve öğrenme eylemlerinden uzaklaştığını anlar. İkilemler içinde boğuşurken, şeytanla bir pazarlığa girmiştir. Gençliğinde içinde bulunan mutluluk, heyecan ve merakı bulması ve manevi sakinliği yeniden keşfetmesi adına ruhu şeytana satmayı kabul etmiştir. Lakin şeytan ise Faust’a yalnızca beşeri hazları vererek onu maneviyattan uzak bir hayata sürüklemiştir.
Faust kitabından çıkarılabilecek dersler, faydalar aşağıda listelenmiştir.
- Dünyadaki iyilik ve kötülüğün diğer nesne ve gerçekliklerle olan temasının yansıttığı bilgi, güç, sevgi, dürüstlük, adalet gibi bir çok konu ile yakında zamandan ilişkisi olduğu anlaşılmaktadır.
- Zengin bir felsefi derinliği ile okuyucunun zihin gelişimine katkı sağlamaktadır.
- Mitoloji, felsefe, hukuk, bilim, tarih vb. gibi konularda okuyucuya bilgi vermektedir.
Faust Ana Karakterleri Kimlerdir?
Faust kitabının ana karakterli aşağıda listelenmiştir.
- Faust: Kitabın ana kişiliğidir. Hukuk, felsefe, bilim, tarih, tıp gibi bilim dalları ile ilgilenen doktorasını tamamlamış bir bilim insanıdır. İlahi konularda tereddüte düşerek şüphelere dalmıştır. Gençliğinde kaybettiği huzur ve manevi rahatlığı kaybetmiş olup, geri kazanmak istemektedir. Çekingen ve iyi niyetli bir karaktere sahiptir.
- Mefistofeles ( Şeytan ) : Faust’u ilerlediği yoldan saptırmak amacı ile bir çok yol deneyen bir şeytandır. Çeşitli şekil ve karakterlere bürünerek, insanları Tanrıdan uzaklaştırmaktadır.
- Margarete: Fakir bir ailenin kızıdır. Dinine ve ahlaki gerekliliklere önem veren, duygusal bir kişiliğe sahiptir.
- Wagner: Faust’un yakın arkadaştır. Saf bir karaktere sahiptir.
- Marthe: Margarete’i yönlendirmeye çalışmaktadır. Arabuluculuk yapan, yoksul bir kadındır.
Faust Kitabı Kimler için Uygundur?
Faust kitabı manzum tiyatro türünde bir eserdir. Goethe, bu eseri ile Dünya edebiyatına felsefe, sanat, hukuk, mitoloji, tıp vb. konularda ilgisi olan, yaşamın manevi değerlerini emek vererek öğrenmeyi çabalayan Faust kişiliği ile üzüntü, iç huzursuzluk yaşatabileceğini göstermiştir. Faust kitabı, bilim, kültür ve sanat dalları ile ilgilenen, roman tadında bir manzum tiyatro eserleri okumayı seven, farklı aşk hikayeleri dikkatini çeken bireyler için uygundur. Faust kitabının yaş gruplarına göre okunma sırası aşağıda listelenmiştir.
- 18-24 yaş grubu
- 35-44 yaş grubu
- 25-34 yaş grubu
- 45-54 yaş grubu
- 55-64 yaş grubu
- 65-74 yaş grubu
Faust Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?
Faust kitabı ise okura, dönemin sosyal, sınıfsal, psikolojik, kültürel enerjikleri ile alakalı bilgiler verir, bu konu ile ilgili düşünmelerini sağlar. Ayrıca eser, 18. yüzyıl dönemi şartları ile ilgili ipuçları vermektedir. Aydınlanma Çağı olarak anılan 18. yüzyıl dönemi, klasisizm akımının ortaya koyduğu akıl ve sağduyu; bilimin gelişmesini için yapılan çalışmalar, toplum yapıları gibi konuları barındırır. Jean Jacques Rousseau, Montesquieu, Diderot, Moliere, La Fontaine, Fenelon gibi yazar, felsefeci ve sanatçılar klasisizm akımının savunucusudur. Geri kalmaya engel oluşturabilecek tüm önyargı ve zorbalığa karşı düşünce yoluyla mücadele etmişlerdir. Bireyin hakları, toplumsal eşitlik, özgürlük gibi konuları halka duyurmaya çalışmışlardır. Romantizm de bu ortamda doğmuş, Klasisizme karşı doğmuştur. Romantizmin ana düşüncesi, sanatçının özgür olmasını, duygu ve hayale değer verilmesini savunmuştur.
Faust kitabı ile ilgili Manchester Üniversitesi Araştırma Görevlisi Burcu Alkan şu cümleleri kurmuştur. “ Alman geleneğinden gelen Faust anlatılarının genel hikayesi felsefe, teoloji, astroloji, metafizik gibi bir çok alanda bilgiye sahip ama bununla yetinmeyip daha fazlasını isteyen Faust kişiliğinin şeytana ruhunu satması, karşılığında vazgeçtikleri ve bu kararının sonuçları üzerine kuruludur. İnsanın neden sanat yaptığı sorusunun yanıtlarından biri olarak da aynı varoluşsal sorun verilmektedir. Ölümlü olan bedenin içine hapsolmuş zihnin ve/yahut ruhun fiziksel gerçekliğiyle yüzleşmesi ve bedensel varlığının bittiği noktanın ötesine geçecek kalıcı bir şeyler yaratma çabası sanatın çıkış noktalarından biridir. Hatta, sanat üretiminin bu varoluşsal travmanın tedavi olma boyunca etkin bir işleve sahip olduğundan bahsedilebilir. Varoluş, ölüm ve sanat içindeki ilişki kimi zaman sanat eserinin içeriğini de belirlemektedir. 2 Bu bağlamda, Faust anlatıları, hem doğrudan işlenen ölümlülük/ölümsüzlük meselesi hem de eserlerin kendilerinin bu gerçeklikteki yeri ve işlevi sebebiyle, sanat ve ölüm içindeki ilişkinin edebiyat alanında incelenebilecek ilgi çekici emsallarindendir. Anlatıların tematik yapısı, kavramsal konumu, yazıldıkları dönem, okur kitlesi ve yazılma amacı gibi detaylar Faust uyarlamalarının içeriğini de belirlemektedir.” der.
Faust kitabı, okucuya etkili bir olay örgüsü sağlamaktadır. Aynı zamanda tasavvuf ve gizem duygularını aktarmakla birlikte mühim felsefi soruları öne sürer. Goethe, olay örgüsünü değiştirerek, oyunu kahramanlar ve olaylarla tamamlar ve dünya sanat, bilim, kültür, felsefe tarihi ile ilgili fayda sağlar, bilgi verir.
Faust Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?
Bilgilenme ve kültürel gelişme aracı olan kitap, günümüz iletişim ve bilgi çağında hem görsel hem içerik alanı içinde sayfa düzeni, kapak tasarımı ile bir sanat yapıtı ve yazar ile okur içinde ilk iletişimi sağlayan kaynaktır. Kitap kapağı, içindeki mesajı görsel iletişim yoluyla hedef kitleye duyurma işlevini, estetik nitelikleriyle birlikte, resim ve yazıyı birbirini tamamlayan bir düzenleme içinde önem arz etmektedir. Kitap kapağı, yazar ile okur içindeki mühim bir köprüdür. Kapak fotoğrafları bunun yanı sıra içerikteki şakayi, konunun anlamını ve dinamizmini görsel açıdan güzel bir görünüm içinde yansıtmalıdır. Çünkü kitap tüketiciye yani okura sunulmak üzere, kapağıyla paketlenmiş bir nesne durumundadır. Kitap kapağı ile kendisinin reklamını yapar ve kitap ile okuyucunun içinde bağ kurmasını sağlar.
İllüstrasyon, grafik tasarım içinde mühim bir yere sahiptir. İllüstrasyon bilgiyi arada bir tasvir etmek, arada bir yorumlamak arada bir de belgelemek için kullanılmaktadır. Kitap kapağı illüstrasyonları yayın illüstrasyonlarına girer. Yayın illüstrasyonları; gazete, dergi, kitap ve ansiklopedilerdeki makale, haber, öykü, roman, şiir ve açıklamalara eşlik eder. Yayın sektöründe çalışan bir illüstratör, üzerinde çalışacağı metnin içeriği ile ilgili bilgi ve görüş sahibi olmalı, metindeki mesaj ve duyguyu resim diline aktarabilmelidir. Yayın illüstrasyonu içinde en rahat ve esnek çalışabilecek alan çocuk öykü kitaplarıdır. İllüstratör, metne estetik ve fantastik destek vermek için kendi yorumunu katabilir. ( T.C. Milli Eğitim Bakanlığı) 1984 kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.
- Eskiz hazırlama: Eskiz hazırlamak kitap kapak fotoğrafı için ön çalışma aşamasıdır.
- Kapakta kullanılacak resmin konusuna karar verilir.
- Görsellerin yüzey üzerinde kullanılacak alan belirlenir.
- Görseller okuyucu kitlesine göre belirlenir.
- Görsellerin kitabın içeriği ile uygun olması kontrol edilir.
- Boyama teknikleri ile çalışma sonlandırılır.
Faust Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Faust kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken önemle üstünde durulması gerekenler aşağıda listelenmiştir.
- Bir cilt, birbirine bağlı yaprak kümesidir. Her kitap bir cilttir ve ciltlere bölünmektedir.
- Cildi sağlam, dayanıklı olmalı ve sayfalar dağılmamalıdır.
- Sayfaları kalın, temizlenebilir, kullanışlı olmalıdır.
- Kapak fotoğrafları kitabın konusuyla alakalı, canlı ve çekici olmalıdır.
- Kitabın kağıdı olabildiğince sağlam ve en az ikinci hamurdan olmalıdır. Mat renkli kağıda öncelik verilmelidir.
Faust Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler Nelerdir?
Faust benzeri roman, manzum tiyatro türündeki diğer eserler aşağıda liste halinde sıralanmıştır.
- Dorian Gray’in Portresi – Oscar Wilde
- Frankenstein – Mary Shelley
- Madame Bovary – Gustove Flaubert
- 2. Richard – William Shakespeare
- Suç ve Ceza – Fyodor Dostoyevski
- İvan İlyiç’in Ölümü – Lev Tolstoy
- İlyada – Homeros
- İlahi Komedya – Dante
Johann Wolfgang von Goethe Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?
Johann Wolfgang von Goethe benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir.
- Friedrich Schiller
- Friedrich Nietzche
- Franz Kafka
- William Shakespeare
- Charles Dickens
Faust PdF indirmek için Tıklayın